Duminică 1 August 2021

O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

După 30 de ani, amicul nostru de presă și studenție Laci Moldovan vine în țară tocmai din Texas. Ne ...

Laurent et Cécile, oamenii care aduc ploaia și vinul cel bun

Laurent Pfeffer se întoarce în clubul bunicii după un an și o pandemie, pentru o degustare de iunie ...

Un eveniment atipic. Vinurile din colecția Valahorum, degustate într-un muzeu japonez din Cracovia

Încă de acum zece ani, de când am deschis porțile Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, am pl...

  • O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

  • Laurent et Cécile, oamenii care aduc ploaia și vinul cel bun

  • Un eveniment atipic. Vinurile din colecția Valahorum, degustate într-un muzeu japonez din Cracovia

Miercuri, 21 Februarie 2018 15:34

Spectacol oenologic și culinar cu Herbert și Ja

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De câte ori vine în club, Herbert umple cele două odăi ale bunicii cu degustători entuziaști și absolut neautorizați. Șarmul său personal adaugă vinurilor un condiment aparte. Ultima oară ne-am delectat cu Malbec și Carménère, cu Shiraz ori Cabernet Sauvignon, mai ales de dincolo de Ocean.

Șase vinuri din Italia, Argentina și Chile, alese de prietenul negociant Herbert Szasz, servite alături de mai multe bunătăți specifice bucătăriei italiene și preparate de chef Nissara Buntos (Ja), au făcut deliciul ultimei seri de sâmbătă. Din anturaj au făcut parte și membri timișoreni ai clubului, un grup numeros de italieni, dar și o invitată columbiană.

Herbert a adus cu sine și a prezentat următoarele licori: 1. Bodega Enrique Foster, Finca Los Altepes, Malbec 2014, single vineyard,  Luján de Cuyo, Argentina; 2. Bodega Mauricio Lorca, Opalo, Syrah 2014, Vista Flores, Argentina; 3. Masottina, Vigneto Ai Palazzi, Cabernet Sauvignon 2009,  DOC Piave, Italia; 4. Bodega Riglos, Finca Las Divas, Gran Corte 2013, Tupungato, Argentina; 5. Viu Manent, El Incidente 2011, Valle de Colchagua, Chile; 6. Casa Silva, Microterroir de Los Lingues, Carménère 2009, Valle de Colchagua, Chile.

Ja ne-a pregătit și oferit pe rând: terină de iepure, servită pe pat de misticanza, cu oțet balsamic; tajarin  (tăieței de casă) cu ragù de rață; muşchiuleț de porc la cuptor cu bacon şi brânză gorgonzola, servit cu piure de cartofi; bunet, o budincă de ciocolată tradițională din biscuiți amaretti cu migdale

Au fost vinuri mari în fiecare pahar. Malbecul extraordinar, încă atât de tânăr, Syrah-ul cuminte, atipicul dar atrăgătorul Cabernet de Piave, superbul blend Gran Corte, de Malbec, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, condimentatul și atât de complexul cupaj de Carménère, Malbec și Petit Verdot numit Il Incidente, mai blândul Carménère al Casei Silva.

Nissara Buntos s-a întrecut pe sine cu preparatele. Mărturisesc că făcut o slăbiciune pentru irezistibilii tăieței de casă cu ragù din piept de rață, gătiți de chef Ja ca în Alba, Piemont. Și am nenumărate slăbiciuni pentru vinurile aduse de Herbert, între ele numărându-se, fără urmă de îndoială, El Incidente 2011.

Citit 1395 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 15:44
Publicitate

Pivnicer

Ultima călătorie fabuloasă a micului nostru grup de degustători de vinuri și de lume, neautorizați, s-a petrecut în urmă cu mai multe zile, de-a lungul a patru țări, dacă o punem la socoteală și pe a noastră. Am făcut-o în compania unui bun prieten, cu ajutorul căruia am vernisat în anii din urmă o mulțime de expoziții, dar și de degustări, în micul-mare târg al Aradului.

Caută

Publicitate