Marți 21 Ianuarie 2025

De nouă ori Davino!

Davino recidivează cu o degustare de excepție în odăile bunicii. Cristian Casapu, coproprietar și ac...

O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...

Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...

  • De nouă ori Davino!

  • O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

  • Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Miercuri, 21 Februarie 2018 15:34

Spectacol oenologic și culinar cu Herbert și Ja

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De câte ori vine în club, Herbert umple cele două odăi ale bunicii cu degustători entuziaști și absolut neautorizați. Șarmul său personal adaugă vinurilor un condiment aparte. Ultima oară ne-am delectat cu Malbec și Carménère, cu Shiraz ori Cabernet Sauvignon, mai ales de dincolo de Ocean.

Șase vinuri din Italia, Argentina și Chile, alese de prietenul negociant Herbert Szasz, servite alături de mai multe bunătăți specifice bucătăriei italiene și preparate de chef Nissara Buntos (Ja), au făcut deliciul ultimei seri de sâmbătă. Din anturaj au făcut parte și membri timișoreni ai clubului, un grup numeros de italieni, dar și o invitată columbiană.

Herbert a adus cu sine și a prezentat următoarele licori: 1. Bodega Enrique Foster, Finca Los Altepes, Malbec 2014, single vineyard,  Luján de Cuyo, Argentina; 2. Bodega Mauricio Lorca, Opalo, Syrah 2014, Vista Flores, Argentina; 3. Masottina, Vigneto Ai Palazzi, Cabernet Sauvignon 2009,  DOC Piave, Italia; 4. Bodega Riglos, Finca Las Divas, Gran Corte 2013, Tupungato, Argentina; 5. Viu Manent, El Incidente 2011, Valle de Colchagua, Chile; 6. Casa Silva, Microterroir de Los Lingues, Carménère 2009, Valle de Colchagua, Chile.

Ja ne-a pregătit și oferit pe rând: terină de iepure, servită pe pat de misticanza, cu oțet balsamic; tajarin  (tăieței de casă) cu ragù de rață; muşchiuleț de porc la cuptor cu bacon şi brânză gorgonzola, servit cu piure de cartofi; bunet, o budincă de ciocolată tradițională din biscuiți amaretti cu migdale

Au fost vinuri mari în fiecare pahar. Malbecul extraordinar, încă atât de tânăr, Syrah-ul cuminte, atipicul dar atrăgătorul Cabernet de Piave, superbul blend Gran Corte, de Malbec, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, condimentatul și atât de complexul cupaj de Carménère, Malbec și Petit Verdot numit Il Incidente, mai blândul Carménère al Casei Silva.

Nissara Buntos s-a întrecut pe sine cu preparatele. Mărturisesc că făcut o slăbiciune pentru irezistibilii tăieței de casă cu ragù din piept de rață, gătiți de chef Ja ca în Alba, Piemont. Și am nenumărate slăbiciuni pentru vinurile aduse de Herbert, între ele numărându-se, fără urmă de îndoială, El Incidente 2011.

Citit 2179 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 15:44
Publicitate

Pivnicer

Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.

Caută

Publicitate