Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Marți, 13 Martie 2018 13:50

Degustare pe două niveluri cu vinurile Antinori

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cincizeci și unu de persoane – participanți, organizatori, promotori - au fost implicate în realizarea ultimului eveniment din fieful bunicii, mult așteptata degustare de vinuri Antinori. Cum cele 33 de scaune și de locuri din club au fost insuficiente, am deschis larg ușile din underground pentru ca toți doritorii să poată savura vinurile uneia dintre cele mai vechi afaceri neîntrerupte din lume.

Cine a vizitat Toscana, în genere, și crama de la Bargino, în speță, știe bine că, de la 1180 încoace, familia Antinori nu face nimic de doi bani și nimic de doi euro. Și cum o parte dintre membrii - fondatori sau nu - ai CDViN chiar au fost acolo, în crama de 100 de milioane de euro care găzduiește o presă de vin concepută și realizată de Leonardo da Vinci, fascinația unei întâlniri/reîntâlniri cu vinurile acestei străvechi familii toscane a fost cu atât mai mare. Așa se face că în ultima vineri am avut parte de un eveniment special, din categoria mai mult decât sold out. Ca să putem găzdui mulțimea de doritori, am împărțit degustarea pe două niveluri, în club și în underground, în trei încăperi diferite. Astfel, în odăile bunicii am înghesuit 36 de participanți, iar în biroul de Pivnicer alăturat vinotecii casei am așezat în fotolii alți zece invitați, în aerul cu mucegai aproape nobil în care respiră de zece ani încoace vreo 800 de vinuri. Alfred Binder a susținut astfel de două ori câte cinci prezentări de vin, pe două niveluri, câte una sus și una jos pentru fiecare etichetă.

Cei prezenți au avut privilegiul de a degusta cinci vinuri elaborate în cramele Antinori: Marchese Antinori Tenuta Montenisa Cuvée Royale Franciacorta, La Braccesca 2015 (Prugnolo Gentile) Sabazio Rosso di Montepulciano DOC, Tenuta Guido al Tasso Il Bruciato 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah) Bolgheri DOC, Botrosecco Le Mortelle Cabernet 2014 Maremma Toscana DOC, Tenuta Guado al Tasso Cont' Ugo 2013 (Merlot) Bolgheri DOC.

Fără a fi neapărat vinurile cele mai de preț care poartă marca Antinori, toate cele cinci etichete au oferit pasionaților prezenți, la prețuri excepționale, dimensiunea unei alte lumi oenologice, caracterizate de finețe, de ținută, de măiestrie. Aș alege pentru mine, la modul subiectiv, Cont' Ugo, spumantul de început și Cabernet-ul de Maremma. Am putut observa însă că membrii clubului au ales generos toate vinurile, după propriile preferințe, dovadă fiind cele 25 (douăzeci și cinci) de baxuri comandate în avanpremiera și în urma acestei prime degustări cu vinurile Antinori, organizate în casa bunicii.

Citit 3540 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 18:38
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate