Pe când făceau echipă la Murfatlar, promovând vinurile Cramei Atelier care purta și un M1 în față, Dan Bundur și Vali Ceafalău s-au aflat prima dată în odăile bunicii. S-a întâmplat prin vara lui 2014, când ne-am delectat cu ceva Leat-uri 6500, cu niște Sable Noble, cu Arezan-uri și Amprente care ne-au rămas în suflet.
După patru ani, Dan Bundur, actual și fost coleg de breaslă în orice fel de presă am activa, recidivează într-un mod minunat, promovând vinurile Tohani România. Cu acestea din urmă am făcut cunoștință prin februarie 2016, alături de proprietarul lor, Virgil Mândru, și de somelierul Marina Samoilă.
De data aceasta, cu pălăria sa stil Indiana Jones, cu barba sa impresionantă și cu vocea sa având un timbru aparte, Dan a captivat un club întreg, ținând în priză anturajul pe tot parcursul degustării. Am încercat pe rând: spumantul Cuvée Dolette (Busuioacă de Bohotin), de bun venit, Siel 2017 (Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, Riesling, Fetească Regală, Pinot Gris, Chardonnay), Cuvée Nicolae alb 2017 (Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Riesling, Fetească Albă), Cuvée Dolette 2017 (Busuioacă de Bohotin), Apogeum 2014 (Fetească Neagră), Arum (Tămâioasă Românească 1973, 1985, 2010).
De-a lungul degustării, am vizionat mai multe filmulețe de prezentare, ne-am extaziat când am găsit vinul favorit, am efectuat ședințe foto cu vinuri, bărbi și pălării. Spumantul e într-adevăr un vin de început, în Siel șapte vinuri încearcă să făurească un întreg, Cuvée Nicolae alb e acid și expresiv, Cuvée Dolette are șarm, Apogeum ascunde una dintre cele mai complexe și tipice Fetești Negre din Dealu Mare, Arum aduce laolaltă trei Tămâioase și povestea unor ani recenți ori din alt mileniu.
Pentru mine, Apogeum a fost vinul serii, iar Dan s-a dovedit vorbitorul serii și poate, al anului, tălmăcitorul iscusit al vinurilor, biograful captivant al unei povești de iubire princiară.