Marți 19 Martie 2024

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoase

Echipa Ciprian Gherheș&Vasile Ghimpu „recidivează” în Vestik Club cu o degustare de zile mari. L...

O savurare a vremurilor bune cu ajutorul vinurilor din pivnița bunicii

Din când în când, membrii clubului sunt răsfățați cu vinuri de colecție, pe sticlele cărora se așter...

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

  • O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoa...

  • O savurare a vremurilor bune cu ajutorul vinurilor din pivnița bunicii

Joi, 08 Noiembrie 2018 15:16

HalloWine Party 2018, aniversarea mea de groază

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

HalloWine Party, un proiect original al CDViN care, iată, a început să facă clone prin România, a ajuns la a cincea ediție în dormitorul bunicii. Cum evenimentul a coincis cu o zi de naștere, se poate spune că în prima sâmbătă din noiembrie am consemnat în club o sărbătoare de groază.

Dacă e să ne luăm după numărul de bufnițe care populează clubul, s-ar zice că dormitorul bunicii concentrează un indice de înțelepciune maxim în lumea vinului românesc. Bufnițele pot fi însă și un decor potrivit pentru HalloWine, o sărbătoare specială care îmbină vinul cu Halloween-ul, la care se întâmplă să trudim din 2013 încoace și pe care am sărit-o, de dragul altora, doar în 2015.

Anul acesta am avut un party aparte, grație inventivității celor care s-au deghizat potrivit pentru a alunga spiritele rele ce bântuie lumea în această perioadă din an. Atât de aparte, încât ne-am văzut nevoiți să acordăm, cu plăcere deplină, opt premii participanților, de felul lor  arădeni, timișoreni ori elvețieni, cuplurilor, apropiaților, familiilor și prietenilor ascunși înlăuntrul costumelor și măștilor, la HalloWine Party 2018.

Trei crame ne-au sprijinit în organizarea evenimentului, vinurile purtând mărcile Casei de Vinuri Cotnari, MaxiMarc și Villa Vinèa fiind deopotrivă apreciate de cei prezenți. Prietenii noștri costumați în babe și fetițe scăpate pe jos, în văduve negre, Jokeri și mumii de faraoni, în cranii ambulante, în sperietoare și drăcușori atrăgători, în Orenși ai Arabiei și dudui orientale, în doamne și domni interbelici, cu sipcă și baston, în albinari și vrăjitoare, au putut servi nu mai puțin de șase vinuri din portofoliul clubului. Acestea au fost, în ordine, Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Praga (spumant de Tămâioasă Românească), Villa Vinèa Kerner 2017, MaxiMarc Pinot Noir 2016, Casa de Vinuri Cotnari Domenii Fetească Neagră 2015, Vinarte Terase Danubiene Fetească Neagră 2013, Vinarija Mikič Crna Tamjanika 2017.

Fotografiile de grup, cu Pinot, teckelița sârmoasă degizată în ea însăși și aflată în centrul imaginilor și al atenției, arată fără urmă de îndoială că acesta fost unul dintre cele mai reușite happening-uri din club. La asta mă gândesc și acum, în timp ce ronțăi cele două bufnițe cocoțate pe tortul meu aniversar, înconjurat de darurile celor dragi, menite să-mi extindă memoria și rezoluția fotografiilor și, poate, să insufle inspirație cuvintelor și faptelor care dau substanță proiectului nostru original numit Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați.

 

Mai multe imagini

Citit 1550 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 17:28
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL CINCI, petrecut într-un lăcaș maxim păzit de o armată minimă, contemplând degete care nu se ating, sfinți care au purtat pantaloni vreme de 450 de ani și un obelisc călător greu de 300 de tone

Caută

Publicitate