Degustarea de care s-a îngrijit prietenul Adrian Pașca, promotorul regional al vinurilor Antinori create în țară și pretutindeni, a cuprins în ordine: Viile Metamorfosis Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2017, Viile Metamorfosis Cantus Primus Fetească Neagră 2016 (magnum), Prunotto Barolo 2014, Viile Metamorfosis Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2012 (magnum), Marchesi Antinori Tenuta Tignanello Tignanello 2015. Ba a cuprins chiar mai mult decât atât, de vreme ce în cursul serii s-au mai deschis și un Cabernet Sauvignon 2013 Cantus Primus, la sticlă obișnuită, și un alt magnum Cantus Primus, tot Cabernet Sauvignon, din 2009.
Pe vinurile noastre le știm foarte bine, suntem îndrăgostiți de ele, toate poartă semnătura maestrului Fiorenzo Rista și toate ne oferă în fiecare pahar un strop de soare valah închis într-o sticlă toscană. La magnum evoluția este cu atât mai entuziasmantă, așa încât fiecare vin, și Feteasca, și Cabernet-urile ne-au încântat de la prima atingere papilară. Barolo-ul de la Prunotto - expresie a stilului de vinificație modern al acestui faimos produs vinicol italian supus unor confruntări oenologice, după cum ne învață Radu Rizea, prietenul Big Radu, într-un excelent articol publicat în 2009 pe vinul.ro - e crud, e fraged, e încă un mic copil, mă tem că l-am deschis mult prea devreme. Ne vom întoarce la el peste cinci-șase ani pentru a avea ce povesti.
Cât despre Tignanello, pentru mine acest vin reprezintă un superlativ, o capodoperă, o licoare de contemplat, nu de băut, parcă născocită înaintea creării viei. Și totuși din strugurii viței-de-vie provine, din zona Chianti Classico, fiind un cupaj din Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Vinul poartă semnătura lui Niccolò Antinori, tatăl actualului președinte onorific al companiei, marchizul Piero Antinori, și reprezintă primul Supertoscan, având ca an de naștere 1971, și totodată primul Sangiovese învechit la baric.
Toate vinurile au fost servite alături de untul de trufe albe, de un arrosto di vitello (provenit de la Macelleria di Francesca e Federico) cu garnitură de cartofi și de un mousse au chocolat, de care s-a îngrijit cu măiestrie Pivnicera. Să mai spunem că la degustare am rostit „Pașca” de trei ori, atunci când i-am salutat și fotografiat pe amicii Adrian Pașca, promotor, și Florin Pașca și Mihai Pașca, cunoscuți membri ai clubului.
De întâlnirea cu Tignanello s-a bucurat și unul dintre cei mai importanți prieteni ai clubului, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.