Clubul nostru de vin a crescut mare, a făcut șapte ani și se cădea să-i organizăm o petrecere aniversară. Pentru el a gătit Pivnicera câteva specialități apetisante: ruladă cu ciuperci, friptură de cerb lopătar în sos vânătoresc (vadas szósz) cu crochete de cartofi (burgonya fánk) și New York cheesecake cu sos de afine sau de piersici. Iar eu am scotocit prin odăile bunicii și prin vinotecă, în căutarea unor vinuri care mai sunt ori nu mai sunt, pentru a-l sărbători cum se cuvine pe copilul CDViN.
Înainte de a servi vinurile create în cei șapte ani de existență a clubului, am avut grijă să punem în pahare Frize albe pentru toată lumea, de la Crama Carastelec, și proaspăta Fetească Albă de la Valahorum. Apoi am derulat înapoi, cu încetinitorul, filmul amintirilor olfactive și afective, destupând pe rând duhul anilor care au trecut de la înființare.
2018 a fost un an plin-plin-plin, între atâtea degustări și evenimente am găsit timp să dăm o fugă și prin Mitteleuropa, pentru a face cunoștință cu Stara Trta, cea mai veche vie din lume. L-am evocat cu ajutorul unui proaspăt Rosé de la Liliac.
În 2017 am reușit să facem călătoria vieții, o expediție de-a lungul a 9.000 de kilometri prin 12 țări europene, până la Moș Crăciun și până la NordKapp și înapoi. Ne-am amintit de el în compania unei Crâmpoșii Selecționate de la Avincis, cramă care a și fost unul dintre sponsorii expediției.
Anul 2016 l-am dedicat Cărții vinurilor românești/The Wine Book of Romania, un proiect oenologic și editorial la care am participat cu toate resursele noastre. Gustul acestui an ni l-am amintit cu ajutorul unei Fetești Negre de la Valahorum.
Și 2015 a fost unul dens pentru toți membrii clubului, atunci am organizat la Arad Podgoria Artelor, prima expoziție de artă cu tematică oenologică. Am savurat un Pinot Noir din acest an de la Viile Metamorfosis, cramă care s-a numărat printre sponsorii expoziției.
În 2014, unul dintre cei mai dificili ani pentru vie și vin, ne-am călătorit prin multe locuri, unul dintre ele fiind orașul Ohrid din Macedonia, unde am participat în teren la meciurile campionatului balcanic de fotbal pentru jurnaliști, prilej pentru tot atâtea degustări de vin, în repriza a treia. Cuvée IX de la Crama LacertA ne-a amintit că am făcut parte atunci din naționala României, alături de fostul internațional Iosif Rotariu.
Una dintre cele mai lungi călătorii din istoria clubului s-a petrecut în 2013, an în care am străbătut vreo 6.000 de kilometri prin toată Europa, prilej de flashtasting cu vinurile mai multor crame românești. Am degustat un Soare de la Vinarte elaborat în acest an foarte bun, dat fiind că un alt vin de la aceeași cramă, Nedeea, s-a plimbat peste tot cu noi, chiar și la Monteriggioni, în expediția cu pricina.
Pentru 2012, anul de naștere al clubului, am pregătit ceva foarte dulce, un extraordinar Nectar of Transylvania de la Liliac, cu gândul la toate evenimentele acelui an și la prima degustare din dormitorul bunicii.