Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Marți, 16 Iulie 2019 14:35

Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prietenul Răzvan Demian, somelier care promovează mai multe crame de la noi și de pretutindeni, ne aduce în dormitorul bunicii un strop de vin din Deltă. După Via Viticola Sarica Niculițel, Crama Delta Dunării este al doilea producător din Tulcea care își prezintă vinurile în fața degustătorilor neautorizați.

De câte ori dă pe la noi – în ultimii ani este unul dintre somelierii cei mai activi în Vestik Club – Răzvan aduce cu sine toate accesoriile profesionistului în domeniu: insigna, testevinul, „uniforma” de cavaler al vinului și spada sabrării. La ultima degustare, pe lângă toate acestea a mai adus mai multe vinuri marca La Sapata, brand aparținând Cramei Delta Dunării. Înființată în 2009 de patru proprietari italieni, această nouă cramă din străvechea Podgorie Sarica Niculițel ne oferă vinuri eco pline de prospețime și caracter.

Am putut servi pe rând, în prezentarea unui om-spectacol, nu mai puțin de șapte vinuri: Aligote 2018, Fetească Regală 2018, Rosé (Băbească Neagră) 2018, Rosé Frizzante (Băbească Neagră), Băbească Neagră 2018, Merlot 2017, Merlot Cabernet 2017. Pentru un public entuziast, în prezența cunoscutei mâțe din vecini din cauza căreia ne-am trezit cu jandarmii la poartă, Răzvan s-a dedat și la o sabrare nocturnă. Și nu oricum, ci cocoțat pe trunchiul teiului tăiat din fața clubului.

Pentru mine am reținut Feteasca Regală, vinul frizzante obținut din Băbească, rosé-ul liniștit și ultimele două vinuri roșii. Show-ul s-a prelungit până târziu în noapte, iar pentru ultimii doi dintre noi, probabil adevărați aventurieri ai vinului, chiar până la patru dimineața, oră la care până și cele mai turbulente pisici din vecini sunt cufundate într-un somn plin de vise oenofile.

Citit 1447 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 14:41
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate