Un nou eveniment din seria WE LOVE PASTA&WINE s-a petrecut în mult încercatele (de miresme, de tanini, de condimente) odăi ale bunicii. De bunătăți s-au îngrijit împreună Adrian Pașca, director de vânzări al afacerii Antinori în România, și draga noastră Pivniceră. Ei au gătit și servit multe feluri de-ți lasă gura apă: focaccia pugliese, paste cu ton, capere, măsline și roșii cherry, tagliata di manzo pe pat de rucola, trufe de ciocolată homemade.
Le-am asortat următoarele vinuri:Viile Metamorfosis Muscat Ottonel/Tămâioasă Românească 2017, Viile Metamorfosis Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2018, Tormaresca Chardonnay 2017, Viile Metamorfosis Rosé 2018 (Merlot, Syrah), Tenuta Guado al Tasso Scalabrone 2018 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah), Guado al Tasso 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot).
Despre meniu, doar atât: n-a mai rămas mai nimic! Un compliment mai bun nu li se putea face celor care au trudit gastronomic pentru a ne face fericiți vinerea trecută.
În materie de vinuri, am savurat un cupaj de alb fresh de la Viile și un Sauvignon Blac gourmet de la aceeași cramă din Dealu Mare. Ne-am bucurat apoi de deja cunoscutul Chardonnay de la Tormaresca, cramă din Puglia aflată în portofoliul Antinori, și de două minunate rosé-uri: unul de la Viile și altul, noutate absolută pentru club, din Bolgheri, de la Tenuta Guado al Tasso. La urmă, cupajul de patru soiuri Guado al Tasso ne-a adus pe toți în extaz. Un vin măreț, care vine să ne încânte dincolo de cuvinte după ce, în anii din urmă, am mai servit două supertoscane în club: Marchese Antinori Vignaferrovia Pian delle Vigne Brunello di Montalcino Riserva 2009 și Marchese Antinori Tenuta Tignanello Chianti Classico Riserva 2014.