De vreo șase ani, nu trece nici un sfârșit de octombrie/început de noiembrie fără Halloween/HalloWine în odăile bunicii. Idei dintre cele mai excentrice, costume dintre cele mai bizare concurează de fiecare dată în cadrul unui adevărat spectacol la care contribuie cei mai entuziaști membri CDViN. Zilele trecute, am umplut odăile clubului cu măști, costume, chipuri pictate, accesorii de groază și ne-am făcut din nou de cap, în virtutea unei libertăți care ne arată că trăim în cea mai bună dintre lumile posibile.
Între participanți s-au numărat și doi oaspeți din Taiwan cu care am realizat câteva dintre cele mai reușite poze grup de până acum. Pe lângă vrăjitoarea chineză și vampirul oriental, albumul HalloWine 2019 a cuprins un excelent Leprechaun, un spiriduș irlandez în persoana lui chef Alex, cel care, venit chiar din Dublin, ne-a gătit o friptură de zile mari. Am mai avut în poza de grup o mireasă cu barbă și un mire efeminat, însoțiți de un tată socru cu joben și cioc, zombișori și zombișoare, pirați și clauni, drăcoaice de tot felul, o frumoasă și o bestie, un fermier cu dovlecei și multe alte chipuri, angelice ori de speriat.
Pivnicera ne-a alintat cu aperitive, cu salată orientală, cu două fantomatice tăvi de New York cheese cake și cu una de lemon drizzle cake. În pahare am turnat pe rând Mustoasă de Măderat 2018 MaxiMarc, Rosé 2018 Calafuria de la Tormaresca, Pinot Noir 2017 și Merlot 2017 de la MaxiMarc, Merlot 2017 Nikolaos de la Crama Histria și, de ziua mea, niște Negru de Drăgășani 2016 Via Marchizului de la Viile Metamorfosis.
Grație tuturor acestor ingrediente enumerate mai sus, ultimii petrecăreți au plecat, pe mătură, către casă pe la trei dimineața, când toată lumea cuminte și cu scaun la cap sforăia de mult în pat, în ritmul domol al târgului în care trăim.