Sâmbătă 25 Septembrie 2021

O vacanță oenofilă, culinară și spirituală prin țările lui Suhajda, Hundertwasser, San Francesco d'Assisi și Gabriele D'Annunzio

Din 31 iulie până în 10 august 2021, am străbătut cinci țări de-a lungul a 3.500 de kilometri, am vi...

Degustare-pilot cu vinurile Domeniilor Franco-Române

Clătite cu carne și ciuperci, pateuri cu brânză și cu carne, cheesecake cu sos de fructe de pădure. ...

O degustare de august și două crame de renume: Marchese Antinori și Viile Metamorfosis

Prietenul Adrian Pașca înfruntă pandemia în dormitorul bunicii oferindu-ne cinci vinuri de la două c...

  • O vacanță oenofilă, culinară și spirituală prin țările lui Suhajda, Hundertwasser, San Francesco d'A...

  • Degustare-pilot cu vinurile Domeniilor Franco-Române

  • O degustare de august și două crame de renume: Marchese Antinori și Viile Metamorfosis

Miercuri, 06 Noiembrie 2019 11:25

HalloWine la superlativ în odăile bunicii!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O vrăjitoare din Extremul Orient, o mireasă cu barbă, mai mulți clauni și un Leprechaun au făcut spectacol în dormitorul bunicii în cadrul uneia dintre cele mai reușite sărbători de HalloWine de până acum. La party au contribuit esențial vinurile purtând marca MaxiMarc, Tormaresca, Histria și Viile Metamorfosis.

De vreo șase ani, nu trece nici un sfârșit de octombrie/început de noiembrie fără Halloween/HalloWine în odăile bunicii. Idei dintre cele mai excentrice, costume dintre cele mai bizare concurează de fiecare dată în cadrul unui adevărat spectacol la care contribuie cei mai entuziaști membri CDViN. Zilele trecute, am umplut odăile clubului cu măști, costume, chipuri pictate, accesorii de groază și ne-am făcut din nou de cap, în virtutea unei libertăți care ne arată că trăim în cea mai bună dintre lumile posibile.

Între participanți s-au numărat și doi oaspeți din Taiwan cu care am realizat câteva dintre cele mai reușite poze grup de până acum. Pe lângă vrăjitoarea chineză și vampirul oriental, albumul HalloWine 2019 a cuprins un excelent Leprechaun, un spiriduș irlandez în persoana lui chef Alex, cel care, venit chiar din Dublin, ne-a gătit o friptură de zile mari. Am mai avut în poza de grup o mireasă cu barbă și un mire efeminat, însoțiți de un tată socru cu joben și cioc, zombișori și zombișoare, pirați și clauni, drăcoaice de tot felul, o frumoasă și o bestie, un fermier cu dovlecei și multe alte chipuri, angelice ori de speriat.

Pivnicera ne-a alintat cu aperitive, cu salată orientală, cu două fantomatice tăvi de New York cheese cake și cu una de lemon drizzle cake. În pahare am turnat pe rând Mustoasă de Măderat 2018 MaxiMarc, Rosé 2018 Calafuria de la Tormaresca, Pinot Noir 2017 și Merlot 2017 de la MaxiMarc, Merlot 2017 Nikolaos de la Crama Histria și, de ziua mea, niște Negru de Drăgășani 2016 Via Marchizului de la Viile Metamorfosis.

Grație tuturor acestor ingrediente enumerate mai sus, ultimii petrecăreți au plecat, pe mătură, către casă pe la trei dimineața, când toată lumea cuminte și cu scaun la cap sforăia de mult în pat, în ritmul domol al târgului în care trăim.

 

Mai multe imagini

Citit 1099 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 11:36
Publicitate

Pivnicer

După aproape doi ani de boală planetară, în care unii dintre noi nu au apucat să revadă străinătatea, o vacanță europeană nu poate fi decât binevenită. Dacă ea se desfășoară de-a lungul a cinci țări, a două mări și a cincisprezece restaurante, cu atât mai bine!

Caută

Publicitate