Miercuri 8 Decembrie 2021

Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Acuși se fac doi ani de când am călătorit ultima oară la Cotnari. Lumea nu era încă îngrozită de spe...

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile ...

Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Au trecut zece ani de când îl cunosc pe Manu Reolon și vreo cinci de când ne-am întâlnit pe dealuril...

  • Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

  • La o băută selectă cu Herbert și companionii

  • Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Luni, 19 Octombrie 2020 09:50

O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Villa Vinèa, cramă ardelenească de primă ligă, l-a trimis în dormitorul bunicii pe prietenul Claudiu Toma să ne alunge marile tristeți , de ploaie, de octombrie, de pandemie. După șapte vinuri servite și după devorarea nemaipomenitei prăjituri elaborate de Pivniceră, pentru cei prezenți la eveniment, rata de infectare la mia de locuitori scăzuse deja la zero...

Au trecut opt ani de la inaugurarea Villa Vinèa, cramă situată la câteva zeci de kilometri de Tg. Mureș. De atunci și până azi am făcut nenumărate incursiuni oenologice legate de acest brand. Unele ne-au readus în satul mureșean Mica, câteva ne-au mânat până în Südtirol, în viile unei abații milenare, iar altele au fost scurte călătorii senzoriale în pahar. După numeroasele întâlniri cu vinurile, oenologii și promotorii cramei lui Herr Heiner Oberrauch, care este totodată proprietar al firmei de echipament sportiv Salewa, am putut constata că numele Villa Vinèa este pomenit de 64 de ori în tot atâtea articole publicate pe cele două site-uri ale clubului, vestik.ro și cdvin.ro, și pe blogul Pivnicer.

Îl mai pomenim o dată acum, cu bucurie, în urma evenimentului cu șapte vinuri prezentate de amicul Claudiu Toma. Purtându-se cu mănuși cu noi, el a servit pe rând: Fetească Albă 2018, Fetească Regală 2019, Selection Pinot Noir 2016, Selection Fetească Neagră 2016, Rubin 2016 (Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră), Contessa 2016 (Muscat Ottonel, Kerner, Gewürztraminer).

Pentru anturajul restrâns, format din medici, ingineri, antreprenori, dascăli, economiști, oameni de cultură, evenimentul s-a dovedit un adevărat festin oenologic. Platourile asortate, cu brânzeturi și mezeluri italiene, și senzaționala prăjitură inventată de Pivniceră, inspirată de New York cheese cake, dar îmbogățită cu caramel sărat, au transformat seara într-una cu adevărat memorabilă.

Feteasca Albă punctează la aciditate, Regala are un corp cât se poate de atrăgător, Pinot-ul e tipic, Feteasca Neagră are condiment transilvănean, Rubinul aduce complexitate, vinul de desert Contessa se asortează perfect cu prăjitura din caramel sărat.

Dacă sărbătorile de iarnă vor veni totuși anul acesta, avem de gând să ne reîntâlnim cu Villa Vinèa în luna decembrie, așa, o dată cu căderea primilor fulg ai iernii.

 

Citit 1227 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2020 12:05
Publicitate

Pivnicer

Dorul de ducă pescăresc nu seamănă în felul său cu alte doruri. El te poate duce, cu toate riscurile vremurilor și ale pelegrinării, departe de bârlogul citadin, așa, vreo 900 de kilometri de drum și de mile marine, într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Că nu degeaba este Delta Dunării rezervație a biosferei și sit din patrimoniul UNESCO.

Caută

Publicitate