Sâmbătă 8 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Luni, 15 Februarie 2021 16:55

Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La ultima degustare cu vinurile Avincis, desfășurată în bula temporală fragilă numită scenariu verde, ne-am simțit minunat, ca în vremurile bune. Am avut parte de vinuri care nu au stat mult în pahar și de un promotor competent, care ne-a depănat povestea cramei, a descris inspirat licorile și a ținut în priză un anturaj entuziast.

Nici nu mai știu de câte ori a venit Avincis la noi și de câte ori ne-am călătorit noi la crama de pe Dealul Dobrușa. Să fi fost de 20-30 de ori în ultimul deceniu, de când trudim cu toții în lumea degustărilor. Mi-amintesc însă perfect prima întâlnire cu vinurile Avincis. S-a întâmplat la GoodWine, în noiembrie 2011, și a fost dragoste la prima vedere atunci când am degustat o Fetească Regală din 2010.

Acum, după zece ani și o pandemie, ne revedem în dormitorul bunicii cu vinurile Avincis în compania promotorului Laurențiu Teleabă, director regional de vânzări. El ne-a pregătit cinci vinuri care s-au asortat cu meniul propus de Adina: platouri cu brânzeturi, paste bolognese, mousse au chocolat. Am degustat pe rând: Spumantul nefiltrat Avincis (Crâmpoșie Selecționată, Pinot Noir), Fetească Regală&Pinot Gris 2017, Cuvée Alexis 2019 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Pinot Noir 2016, Negru de Drăgășani 2017.

Spumantul e blând și prietenos, cupajul de alb spune o poveste de dragoste româno-franceză, rosé-ul proaspăt are un imens succes, Pinot Noir-ul e fin, e tipic, e autentic. Cât despre Negru, nu știu dacă în seara cu pricina am fi găsit pe lume ceva care să se potrivească mai bine cu mousse-ul Adinei.

După această întoarcere la normalitate, care pentru noi înseamnă de zece ani încoace un soi de hedonism ce implică și multă trudă, prind nădejde că lumea întreagă va redeveni normală, liniștită, nehăituită de spectrul unui virus. Și simt în aer o primăvară mai tandră.

 

Citit 438 ori Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2021 18:37

Media

Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate