Miercuri 7 Decembrie 2022

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

Crama Dradara vine întâia oară oficial în dormitorul bunicii, după neașteptate amânări cauzate de pa...

HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

De opt ani încoace, cu ajutorul prietenilor talentați din club, am reușit să transformăm Halloween-u...

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

  • De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

  • HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

Luni, 15 Februarie 2021 16:55

Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La ultima degustare cu vinurile Avincis, desfășurată în bula temporală fragilă numită scenariu verde, ne-am simțit minunat, ca în vremurile bune. Am avut parte de vinuri care nu au stat mult în pahar și de un promotor competent, care ne-a depănat povestea cramei, a descris inspirat licorile și a ținut în priză un anturaj entuziast.

Nici nu mai știu de câte ori a venit Avincis la noi și de câte ori ne-am călătorit noi la crama de pe Dealul Dobrușa. Să fi fost de 20-30 de ori în ultimul deceniu, de când trudim cu toții în lumea degustărilor. Mi-amintesc însă perfect prima întâlnire cu vinurile Avincis. S-a întâmplat la GoodWine, în noiembrie 2011, și a fost dragoste la prima vedere atunci când am degustat o Fetească Regală din 2010.

Acum, după zece ani și o pandemie, ne revedem în dormitorul bunicii cu vinurile Avincis în compania promotorului Laurențiu Teleabă, director regional de vânzări. El ne-a pregătit cinci vinuri care s-au asortat cu meniul propus de Adina: platouri cu brânzeturi, paste bolognese, mousse au chocolat. Am degustat pe rând: Spumantul nefiltrat Avincis (Crâmpoșie Selecționată, Pinot Noir), Fetească Regală&Pinot Gris 2017, Cuvée Alexis 2019 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Pinot Noir 2016, Negru de Drăgășani 2017.

Spumantul e blând și prietenos, cupajul de alb spune o poveste de dragoste româno-franceză, rosé-ul proaspăt are un imens succes, Pinot Noir-ul e fin, e tipic, e autentic. Cât despre Negru, nu știu dacă în seara cu pricina am fi găsit pe lume ceva care să se potrivească mai bine cu mousse-ul Adinei.

După această întoarcere la normalitate, care pentru noi înseamnă de zece ani încoace un soi de hedonism ce implică și multă trudă, prind nădejde că lumea întreagă va redeveni normală, liniștită, nehăituită de spectrul unui virus. Și simt în aer o primăvară mai tandră.

 

Citit 1215 ori Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2021 18:37

Media

Publicitate

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Caută

Publicitate