Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Luni, 26 Iulie 2021 12:43

O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După 30 de ani, amicul nostru de presă și studenție Laci Moldovan vine în țară tocmai din Texas. Ne întâlnim în cel mai potrivit loc cu putință, dormitorul bunicii, un fel de redacție de vinuri în care continuăm de vreo 12 ani, în felul nostru, tradiția revistei de altădată Forum studențesc.

Herbert Szasz, amic clujean și vânător de vinuri, parcă a știut ceva atunci când a fixat data de 23 iulie pentru noua sa degustare. S-a potrivit perfect cu programul lui Laci Moldovan, prieten de studenție și fotoreporter cu care am lucrat cândva la revista timișoreană Forum studențesc. Venit în țară din statele Unite pentru câteva săptămâni, ne-am putut revedea cu Laci după fix 30 de ani chiar la o degustare de vin.

Printre atâtea depănări de amintiri cu Timișoara de la sfârșitul anilor  ’80 și începutul anilor ’90, am putut degusta, în odăile pline ochi al lui Nagymama, următoarele vinuri: Masottina Prosecco extra dry - Italia, Mau Maria Vinho Verde (Azal, Loureiro) – Portugalia, Lorca Fantasia El Mirador Pedro Ximénez 2020 - Argentina, Wunsch et Mann Clos Rosalys Pinot Auxerrois 2018 – Franța, Wunsch et Mann L’Eté rosé 2020 (Pinot Noir) – Franța , Quinta do Gradil Alicante Bouschet 2018 - Portugalia, Lorca Poético Finca los Altepes Malbec 2015 - Argentina, Mauricio Lorca Gran Petit Verdot 2014 - Argentina.

Voi alege de aici pentru mine trei vinuri albe, spumantul, vinho verde și dulcele Pedro Ximénez, și fără îndoială, al doilea vin roșu servit, extraordinarul, seducătorul Malbec.  

De remarcat că, de această dată, Herbert nu și-a condus propria mașină via Cluj- Arad și îndărăt, dovadă că este un negociant de vinuri de top, făcut să aibă șofer… În brațele sale a dormit tot drumul până în capitala Ardealului feblețea noastră Minnie, fetița de aproape trei luni a lui Pinot. Și asta a făcut cumva despărțirea mai ușoară, pe lângă efectul Malbecului, care ne-a dat gata pe mulți dintre noi…

Citit 1624 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 13:50
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate