Duminică 25 Septembrie 2022

Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

Zilele trecute, odăile și curtea bunicii au găzduit întâia oară, alături de mari prieteni de la Bucu...

Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Zilele trecute am avut bucuria să facem cunoștință cu vinurile unei crame butic, situată la mică dis...

Cu Cristi Grețcu și Cerasella Crăciun, la multe pahare de vorbă

În ultima vreme, cuvintele au rămas în urma faptelor. O fi de vină pandemia, o fi de vină războiul, ...

  • Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

  • Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

  • Cu Cristi Grețcu și Cerasella Crăciun, la multe pahare de vorbă

Vineri, 26 August 2022 16:20

Cu Cristi Grețcu și Cerasella Crăciun, la multe pahare de vorbă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În ultima vreme, cuvintele au rămas în urma faptelor. O fi de vină pandemia, o fi de vină războiul, nici nu știu. Ori poate că uneori nici nu-ți mai vine să scrii la mașina Olympia, la computerul Dell ori pe coala A4 cu creionul chimic muiat în saliva întâmplărilor din urmă. Și totuși, destule s-au petrecut în ultimele zile, Ruga de la Ferendia, voiajul la Novaci și întâlnirea cu un bun amic, în club, așa încât să stârnească amintirea, cuvintele, cronica afectivă.

Lumea vinului, cu toți autorizații și neautorizații săi, îți poate rezerva multe întâlniri surpriză. Și dacă nu ar fi fost întâmplarea de a ne fi aflat în același autocar care ne ducea/aducea la/de la Cotnari, de a ne vedea în aceleași hrube cu Grase și Tămâioase din alt secol, eu tot cred că ne-ar fi fost dat să ne întâlnim cu Cristi Grețcu în dormitorul bunicii. Fie și numai pentru faptul că suntem cu toții niște nostalgici, că ne e dor de Divertis-ul de altădată.

Cum-necum, la sfârșit de august 2022, după doi ani și jumătate de la ultima noastră aventură la marea cramă moldavă, iată că ne-am reîntâlnit în odăile bunicii cu Cristian Grețcu, însoțit de Cerasella Crăciun, soția sa, și de câțiva prieteni arădeni. Nu am avut altă justificare decât aceea de a sorbi niște spumante, ba și vinuri liniștite de tot felul, conversând despre toate: despre lumea secolului XX regăsită pe pereții clubului, în sute de fotografii cu autograf. Despre lumea de ieri, a lui Iliescu și Constantinescu, despre muzică și draga de Cyndi Lauper, despre Tom Petty și Banana Fingers Brian May, despre Fleetwood Mac, Peter Green și Stevie Nicks. Despre arhitectura vinului și Crama Avincis, despre arhitecții pribegi ai României, despre Villa Vinèa și Cantina Antinori nel Chianti Classico.

Printre amintiri și poante, a curs vinul cel bun: niște spumante de la Herbert Szasz, Cuvée-ul celest al lui Celestino Lucin, la urmă Mierla Albă a lui Daniel Dorneanu. Ne-am despărțit cu gândul că trebuie să repetăm irepetabilul, aici sau oriunde pe planeta vinului.

Citit 257 ori Ultima modificare Vineri, 26 August 2022 21:39

Media

Publicitate

Pivnicer

Paradoxal sau nu, mi-e tare dor de Novaciul anilor ’90. Cu toată sărăcia specifică acelei epoci de tranziție, orășelul situat în apropiere de stațiunea Rânca își avea pe atunci farmecul lui, dat poate și de șoseaua străjuită de brazi falnici, șerpuind lin către înălțimile Parângului.

Caută

Publicitate