Luni 15 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Miercuri, 21 Decembrie 2022 16:48

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte de termen. Și nu vorbesc aici de pariul pus cu unul dintre stâlpii clubului, pariu pe care l-a câștigat oricum, ci vorbesc de calitatea vinului argentinian, campion absolut în cadrul ultimei degustări care a inclus și un vin franțuzesc demn de orice finală oenologică.

În felul nostru, am susținut finala, degustarea finală a anului 2022, ca o confruntare hedonică între vinurle franțuzești și cele argentiniene, în cadrul unui eveniment special propus de amicul Herbert Szasz. El a fost și arbitrul inspirat al seratei, care a cuprins nu mai puțin de șapte vinuri. Acestea au fost: Masottina Costabella Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, Mariflor Michel Rolland Sauvignon Blanc 2018, Colli di Conegliano Rizzardo Ai Palazzi 2017 (Chardonnay, Manzoni Bianco, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc, Riesling), Paulo Laureano Vinhas Velhas 2019 (Trincadeira, Aragonez, Alicante Bousquet), Viña Peón Selección d’Fris Mencía 2019, Château Canon-La-Gaffelière Premier Grand Cru Classé Comtes von Neiperg 2013 (Cabernet Franc), Yacochuya 2015 Michel Rolland (Malbec).

Pe scurt, un prosecco cu adevărat superior, un rafinat Sauvignon sudamerican à la Michel Rolland, un asamblaj complex de cinci vinuri din Conegliano, nord-estul Italiei, un dens cupaj din Alentejo, Portugalia, un incitant vin galician... Iar apoi vinurile calificate în finală, un Cabernet Franc bordelez din măreața recoltă a anului 2013 și interpretarea franțuzească a unui Malbec leat 2015 din nordul Argentinei.

Fără îndoială, Yacochuya a fost vinul serii pentru majoritatea spectatorilor/degustătorilor. Francezii se vor consola cu ideea că „antrenorul” de la Yacochuya poartă prestigiosul nume  Michel Rolland. După cum și noi ne vom consola, în serile reci de iarnă, cu acest minunat Malbec andin. În felul său, vinul cu pricina a fost un dar mult mai prețios decât bisht-ul cu care un emir oarecare s-a gândit să acopere, 48 de ore mai târziu, gloria incomensurabilă a celui mai mare fotbalist mititel, pe numele său Lionel. Messi.

Citit 1172 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2022 16:58
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Caută

Publicitate