Luni 30 Ianuarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Miercuri, 21 Decembrie 2022 16:48

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte de termen. Și nu vorbesc aici de pariul pus cu unul dintre stâlpii clubului, pariu pe care l-a câștigat oricum, ci vorbesc de calitatea vinului argentinian, campion absolut în cadrul ultimei degustări care a inclus și un vin franțuzesc demn de orice finală oenologică.

În felul nostru, am susținut finala, degustarea finală a anului 2022, ca o confruntare hedonică între vinurle franțuzești și cele argentiniene, în cadrul unui eveniment special propus de amicul Herbert Szasz. El a fost și arbitrul inspirat al seratei, care a cuprins nu mai puțin de șapte vinuri. Acestea au fost: Masottina Costabella Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, Mariflor Michel Rolland Sauvignon Blanc 2018, Colli di Conegliano Rizzardo Ai Palazzi 2017 (Chardonnay, Manzoni Bianco, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc, Riesling), Paulo Laureano Vinhas Velhas 2019 (Trincadeira, Aragonez, Alicante Bousquet), Viña Peón Selección d’Fris Mencía 2019, Château Canon-La-Gaffelière Premier Grand Cru Classé Comtes von Neiperg 2013 (Cabernet Franc), Yacochuya 2015 Michel Rolland (Malbec).

Pe scurt, un prosecco cu adevărat superior, un rafinat Sauvignon sudamerican à la Michel Rolland, un asamblaj complex de cinci vinuri din Conegliano, nord-estul Italiei, un dens cupaj din Alentejo, Portugalia, un incitant vin galician... Iar apoi vinurile calificate în finală, un Cabernet Franc bordelez din măreața recoltă a anului 2013 și interpretarea franțuzească a unui Malbec leat 2015 din nordul Argentinei.

Fără îndoială, Yacochuya a fost vinul serii pentru majoritatea spectatorilor/degustătorilor. Francezii se vor consola cu ideea că „antrenorul” de la Yacochuya poartă prestigiosul nume  Michel Rolland. După cum și noi ne vom consola, în serile reci de iarnă, cu acest minunat Malbec andin. În felul său, vinul cu pricina a fost un dar mult mai prețios decât bisht-ul cu care un emir oarecare s-a gândit să acopere, 48 de ore mai târziu, gloria incomensurabilă a celui mai mare fotbalist mititel, pe numele său Lionel. Messi.

Citit 427 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2022 16:58
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate