Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 13:51

HalloWine cu Herbert, un party de pomină

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O petrecere cu Herbert care se întâmplă o dată cu evenimentul de HalloWine poate fi numită, fără îndoială, o degustare la puterea a doua. Prin calitatea vinurilor, a costumelor, a anturajului și a prezentatorului. Cam asta am făcut în ultimul weekend: am cuplat un show cu un showman și ne-a ieșit de minune!

Clubul nostru a fost atât de plin în seara de sâmbătă pe duminică încât nu mai puteai să arunci nici măcar un ac înăuntru. Degustători din Arad și Timișoara, mai mari sau mai mici, mai juniori ori mai seniori, au venit costumați și dichisiți, închipuind – unii - personaje horror celebre, iar – alții - chiar pe ei înșiși. În această din urmă categorie ne-am numărat și noi, modeștii organizatori cedevini…

Herbert a adus cu sine vinuri minunate de pe continentul sud-american și din Bătrâna Europă, între care și un grand cru, pentru cei mai pătimași dintre noi. Ne-a prezentat licori din Argentina, Chile, Franța, Italia și Portugalia, unele dintre ele valorând peste 100 de euro sticla. Astfel, degustătorii costumați și necostumați, cu toții neautorizați, au putut savura pe rând următoarele vinuri: Masottina Contradagranda Prosecco Superiore Brut (Italia), Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc 2022 (Chile), Wunsch el Mann Steingrubler Gewürztraminer 2021 (Franța), Quinta do Gradil Alicante Bousquet 2019 (Portugalia), Casa Silva Edición Limitada Petit Verdot 2021 (Chile), San Pedro de Yacochuya Red Wine (Malbec, Cabernet Sauvignon) 2019 (Argentina), Margaux Château Giscours 2018 Grand Cru Classé (Franța), Enrique Foster Firmado Bonarda 2019 (Argentina).

Masottina la magnum fu introducerea perfectă: vin ușor, neliniștit, prietenos ca preț. I-a urmat un Sauvignon Blanc cu arome andine, tipic și plin de personalitate. După Gewürztraminer, al treilea alb servit, am trecut la categoria complexă a vinurilor roșii deschisă de un parfumat și foarte apreciat Alicante Bousquet. Dacă vreți un Petit Verdot autentic, acela este cel de la Casa Silva! Deși tânăr, are într-însul toate condimentele care îl recomandă pentru a îmbogăți marile cupaje: notele acelea de piele caracteristice vinurilor remarcabile. Mulți au preferat și cumpărat cupajul San Pedro de Yacochuya, dominat de un tipic Malbec argentinian. Ultimele două vinuri au fost numai și numai pentru cei împătimiți: un grand cru și un Bonarda de vis. Greu de ales între cele două, poate că eu aș fi îndrăznit să votez, la limită, extraordinarul Margaux, un foarte fin Bordeaux pentru cei mai domni dintre noi.

Serata a fost însoțită de premii în vin acordate celor mai reușite costume. Astfel, s-au bucurat de mențiuni: mexicanii Marcela&Dietmar, asistentul cu seringă uriașă Lucian, vrăjitoarea Simona, iar premiile I, II și III au fost adjudecate de Simona, Fana și Claudiu (The Addams Family), Teodora (scary woman), Raul&Maria (Hades&Persefona). O eclipsă de lună a desăvârșit evenimentul, terminat pentru unii aproape în zori, cam pe când ceasurile au fost date înapoi cu o oră, în virtutea unui obicei european care devine tot mai enervant.

Citit 482 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2023 11:55
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate