Degustare Avincis în prezentarea domnului Valeriu Stoica. Eveniment sold out. Locurile ocupate în 14 minute. Am adus și scaune din garaj pentru confortul oenofililor prezenți în odăile bunicii. O seară memorabilă, în care a fost lansat primul spumant al casei drăgășenene. Ne-am mai delectat cu două cuvée-uri, cu un rosé, cu Pinot Noir și Negru de Drăgășani. Pe muzica versurilor de Baudelaire, Ion Pillat, Radu Gyr, Nicolae Labiș, Omar Khayyam, Ștefan Augustin Doinaș, recitate de unul dintre cei mai prestigioși podgoreni ai României.
Toată lumea oenofilă bine informată știe că o degustare cu vinurile Cramei Oprișor în dormitorul bunicii echivalează cu un adevărat festival de vin. Mă gândesc aici în primul rând la eficiența efortului promoțional și la rezultatele concrete în materie de vânzări. Desigur, cele de mai sus sunt valabile atunci când vorbim de vinurile superpremium ale cramei mehedințene și de Boris Ionescu ca promotor și animator.
O vrăjitoare din Extremul Orient, o mireasă cu barbă, mai mulți clauni și un Leprechaun au făcut spectacol în dormitorul bunicii în cadrul uneia dintre cele mai reușite sărbători de HalloWine de până acum. La party au contribuit esențial vinurile purtând marca MaxiMarc, Tormaresca, Histria și Viile Metamorfosis.
Experiencing something for the first time can be magical. You go somewhere, not knowing what to expect. Whether you’re a wine lover or not does not matter, because the novelty of a new festival (or a festival in another country) is a big draw for anybody. It gives you the opportunity to meet people, taste wines, and learn about wineries with compelling stories. The previous article from last year already went into detail on Groningen Wijnfestival, and so this text will be from the perspective of a returning wine enthusiast.
When you think of Amsterdam, your mind will probably race towards canals, bikes, coffee shops, museums, various events. Well, among cultural events, the city also hosts a big, biannual wine festival. For this article, open up a bottle of your favourite red, because the Amsterdam Wijnfestival is a celebration of the harvesting season; which, of course, means you have to celebrate with everyone else. It is held twice a year, in September and March, due to having 2 harvest seasons, one for each hemisphere. The Dutch won’t miss any special occasion to party! The Wijnfestival currently held its 6th edition, and the organizers mentioned that it attracts around ten thousand people per event, which is a great number. With all this in mind, let’s dive right in.
În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat în Mica noastră Vienă de la începutul mileniului III, am marcat evenimentul cu ajutorul unor vinuri selecte obținute de un oenolog italian undeva pe dealurile Măderatului, dar și cu bunătăți gătite de „chefa” clubului în bucătăria lui Nagymama.
După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CDViN a dat lunii august un plus de răcoare, un plus de savoare. Ne-am mutat în odăile bunicii și am degustat, fără urmă de remușcare, decadent, precum mic-burghezii interbelici și marii hedoniști de altădată, nu mai puțin de șapte etichete de rosé și șase feluri de clătite, plus nenumărate caserole de căpșuni.
După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își dezvăluie splendoarea aromelor în Clubul Degustărilor Neautorizați din Arad. Guado al Tasso ne-a fost prezentat de prietenul Adi Pașca, promotor Antinori și iscusit chef în bucătăria bunicii.
On the hottest days of July 2019 in Europe, we, The Club of Uncertified Wine Tasters, went on a vacation in Austria. We have our usual pit stop Bad Blumau, where we get a good deal at a rustic guest house and relaxing spa built by the famed architect, Friedensreich Hundertwasser. Normally, we use it as a resting place for long journeys into Italy, but this time we set aside 3 days specifically to visit Austria. We managed to see the beautiful city of Graz and the rather gargantuan Melk Abbey (Order of Saint Benedict, the richest of the monks), while in the evening we’d drift in the hot springs of Rogner Bad Blumau.