Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Miercuri, 08 Mai 2013 20:13

Vizitatori extatici, cu sau fără suzetă, la Crama Avincis

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Celor care vizitează în luna mai Vila Dobruşa şi Crama Avincis, acestea li se par probabil la fel de grozave ca în orice altă perioadă a anului. În schimb, celor care ajung pentru prima oară în mai la proprietatea familiei Stoica, li se pare probabil că au suit în paradis, într-un spaţiu care ţine de superlativ. Şi nici nu ar greşi prea mult dacă s-ar gândi că tocmai au nimerit la cea mai frumoasă cramă din România.

Noi, vesticii, am ajuns din nou acolo cu prilejul şi pretextul Zilei Bunicii, sărbătoarea cramei Ştirbey. Cum ni s-a făcut dor de prietenii şi de vinurile de la Avincis, am dat o fugă până în Dealul Dobruşei. Angela şi Ghislain roboteau ca de obicei, însă şi-au găsit timp să ne întâmpine cu braţele deschise. Am păşit iar în iarba cramei, în cea de pe acoperiş vreau să spun, în locul în care lumea se vede atât de clar şi atât de aproape de perfecţiune, la o distanţă suficient de mare încât să facă posibilă orice iluzie dar şi să te protejeze de asta. Via înverzea în voia ei, trandafirii pregăteau bobocii înfloririlor viitoare, Oltul lenevea liniştit la soare, ca un şarpe fără sfârşit, cu solzi de argint curgător. Ochiul a dat zoom pe arcele conacului renovat, ne-am prostit iar, fericiţi, în cercul point view-ului, am dat ocol întregii proprietăţi ca nişte zburătoare cărora cineva le-a confiscat aripile. La urmă, foarte tereştri, ne-am aprovizionat din plin cu vinurile preferate, cele două Cabernet Sauvignon-uri, cel din 2011 şi Cuvée Andrei 2010. Am fost ajutaţi în această complicată treabă a încărcării de o micuţă degustătoare neautorizată cu suzetă, fiica unor vizitatori care aflau şi ei prin preajmă.
Mai trebuie să aflaţi că în răcoarea controlată a cramei pe care o conduce, Ghislain pregăteşte un senzaţional Negru de Drăgăşani, care evoluează deja în baricurile Ermitage. Va fi lansat probabil în 2014, după un ciclu de baricare de 18 luni, motiv pentru noi să organizăm în dormitorul bunicii un blind de Negruri, alături de cele de la Prince Ştirbey şi Vinarte. Până atunci va trebui să ne mulţumim şi să ne delectăm cu Cuvée Andrei, cu baxurile care au supraîncărcat maşina albastră a lui Silviu, o sarcină grea, însă atât de plăcută pentru nişte degustători fără suzetă ce suntem.

 

Citit 4864 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:26
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate