Între invitaţi s-a numărat şi o semnificativă aripă timişoareană, între care şi un manager de multinaţională indian care a admirat colecţia de autografe expusă în club şi s-a întreţinut cu cel care a creat-o, vesticul nostru cel de toate degustările Dan.
Am putut observa că majoritatea degustătorilor noştri neautorizaţi s-au îndrăgostit de Gewürztraminer, notându-l generos pe fişele de rigoare. Poate că eu am făcut opinie separată delectându-mă cu rosé-ul. Cum sunt capricios şi subiectiv, zic că Riesling-urile de Rin sunt atractive, însă nu foarte tipice şi că au nevoie de mai multă aciditate. Îmi place mult Kernerul, ador să degust soiuri noi şi vinul ăsta e perfect pentru vara fierbinte care în sfârşit se anunţă. Gewürztraminerul e bine condimentat şi aromat, însă un cârtitor ar zice că suferă şi el un pic la capitolul aciditate. Cât de rosé-ul obţinut din Zweigelt, pentru mine e un vin simplu, accesibil, citric, diferit de orice alt rosé ştiut din România, bun de pus în frapieră în curtea mea cu brazi şi pisic blogger.
Salutăm cu toţii decizia Castel Vinum de a reduce preţurile vinurilor Villa Vinèa. E un semn şi semnal pe care ar fi potrivit să-l urmeze producătorii care ne-au obişnuit cu salturi nejustificate de preţ în ultimii ani. Până la urmă, seriozitatea, parolismul, promptitudinea, preţul corect şi atitudinea cinstită faţă de consumator, fie el mai mult sau mai puţin avizat, se pot dovedi argumente câştigătoare în bătălia din ce în ce mai acerbă de pe piaţa vinului românesc.
Să mai spunem că în final am organizat o tombolă având ca trofeu noul Gewürztraminer. A câştigat-o Andrei, prieten, connaisseur şi partener de afaceri. În plus, alţi doi prieteni din club au ţinut să ne ofere un spumant marital şi un reuşit instantaneu cu bruderschaft. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm degustarea de toamnă cu vinurile roşii marca Villa Vinèa, deşi nu cred că e vreunul dintre noi care s-ar supăra dacă Marcel s-ar gândi să ne convoace din nou, în dormitorul bunicii ori aiurea, pentru a ne prezenta şi restul mai noilor sau mai vechilor vinuri albe ale cramei pe care o reprezintă.