Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Sâmbătă, 27 Iulie 2013 10:55

Flashtasting de succes pe baltă cu un Zweigelt Rosé de la Villa Vinèa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

E foarte simplu. Se iau uneltele de pescuit, momelile şi întreaga fire de copil care încă mai zace în fiecare, alături de un pachet misterios învelit în polistiren, şi se pleacă la baltă. Prinderea peştilor e o evadare pentru toate vârstele şi pentru toate poftele, fiind lucru ştiut de mii de ani că zeii nu scad din viaţa omului zilele petrecute la pescuit. Dacă în pachetul misterios de care vorbeam mai sus iei şi un vin cu tine, zeii în cauză au cu atât mai puţine motive să taie de la socoteală zilelele cu pricina. Un vin rosé de pildă, un Zweigelt Rosé 2012 de exemplu, marca Villa Vinèa.

Acuma să nu vă imaginaţi că acesta ar fi cel mai bun, fin, simandicos rose din lume. Nu, nici vorbă. Pentru mine însă a fost companionul perfect într-o zi caldă de iulie pe malul unei bălţi citadine. E mereu fresh, s-a păstrat rece în pachetul de polistiren, m-a răcorit şi m-a inspirat, mi-a adus noroc. Că nu degeaba am prins trei ditamai peştii, cu o greutate totală de opt kilograme, de s-au mirat şi copiii candizi veniţi cu tăticii lor pe malul apei.
Fiecare dintre capturi a depăşit binişor în lungime sticla de rosé, aceasta devenind în felul ei un etalon pentru mărimea minimă în materie de peşte pe care şi-o permite un pescar ca mine. Acuma, detaliul (pe care nu trebuie să-l mai spuneţi la nimeni) că am amestecat nada nu cu apă de baltă ori cu cine ştie ce aditiv profesional, ci numai şi numai cu Zweigelt Rosé, s-a dovedit probabil decisiv. Semn că nu doar eu sunt fanul vinurilor produse de firma Castel Vinum şi comercializate sub marca Villa Vinèa, ci şi crapii oglindă şi somnii africani care-şi fac veacul într-o mică dar cochetă baltă de la periferia Aradului.

 

Citit 4231 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:15
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate