Acuma să nu vă imaginaţi că acesta ar fi cel mai bun, fin, simandicos rose din lume. Nu, nici vorbă. Pentru mine însă a fost companionul perfect într-o zi caldă de iulie pe malul unei bălţi citadine. E mereu fresh, s-a păstrat rece în pachetul de polistiren, m-a răcorit şi m-a inspirat, mi-a adus noroc. Că nu degeaba am prins trei ditamai peştii, cu o greutate totală de opt kilograme, de s-au mirat şi copiii candizi veniţi cu tăticii lor pe malul apei.
Fiecare dintre capturi a depăşit binişor în lungime sticla de rosé, aceasta devenind în felul ei un etalon pentru mărimea minimă în materie de peşte pe care şi-o permite un pescar ca mine. Acuma, detaliul (pe care nu trebuie să-l mai spuneţi la nimeni) că am amestecat nada nu cu apă de baltă ori cu cine ştie ce aditiv profesional, ci numai şi numai cu Zweigelt Rosé, s-a dovedit probabil decisiv. Semn că nu doar eu sunt fanul vinurilor produse de firma Castel Vinum şi comercializate sub marca Villa Vinèa, ci şi crapii oglindă şi somnii africani care-şi fac veacul într-o mică dar cochetă baltă de la periferia Aradului.