Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Luni, 05 August 2013 10:26

Liliacul s-a întors în dormitorul bunicii cu câteva vinuri senzaţionale

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Crama Liliac a recidivat în materie de degustări în dormitorul bunicii şi plăcerea a fost din nou de partea noastră, a vesticilor amatori de vinuri acide şi seci. În absenţa motivată dar regretată a Ioanei Micu, Mihai Colfescu a adus cu sine cinci vinuri de top din cele două game ale casei, Crepuscul şi Liliac. Am degustat pe rând Gewürztraminer 2012 Crepuscul, Fetească Regală&Sauvignon Blanc 2012 Crepuscul, Fetească Regală 2012 Liliac, Sauvignon Blanc 2012 Liliac, Fetească Neagră&Merlot 2011 Liliac.

Pe primul îl încercasem prima oară la Vinvest 2013, proaspăt îmbuteliat, iar atunci nu m-a convins deloc. Patru luni mai târziu însă, am descoperit un foarte frumos Gewürztraminer, cu arome discrete şi condimente bine dozate, pe care l-am şi trecut la categoria vinurilor preferate pentru consumul curent. Poate că al doilea vin nu s-a numărat neapărat printre favoritele mele, au compensat însă toate celelalte trei care au urmat, din gama superioară. Şi Regala, şi Sauvignon-ul, şi cupajul de roşu sunt senzaţionale! Pe primul vin am să-l propun pentru un viitor blind de Feteşti Regale, Sauvignon Blanc-ul a fost pentru mine vinul serii, o lecţie de profesionalism oenologic, iar cupajul de Fetească Neagră şi Merlot dovedeşte că Transilvania nu reprezintă un terroir recomandat doar pentru soiuri albe.
O seară minunată, cu vinuri care au prins la public, cu o tombolă care a făcut fericită o participantă venită întâia oară în dormitorul bunicii, al cărei dop extras din frapieră i-a adus un Gewürztraminer Crepuscul. Aşteptăm nerăbdători lansarea noului Nectar marca Liliac, un vin ale cărui ediţii anterioare s-au epuizat de mult şi pe care sperăm să-l prezentăm vesticilor cu ocazia unei noi degustări în clubul nostru.

 

Citit 6620 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:13
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate