Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Miercuri, 18 Septembrie 2013 16:23

Flashtasting în ploaie, cu Novac de Ştirbey sub umbrelă, în oraşul studenţiei lui Oliver Bauer

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

A doua zi şi a doua filă din jurnalul vinului globetrotter au fost consumate, în parte, în Germania. Şi poate că scrisul poartă încă impresia acelei zile mohorâte, în care paginile virtuale s-au impregnat iremediabil de stropii unei ploi torenţiale. Altminteri, Novacul a fost excepţional, amintindu-ne de trecutele zile toride petrecute pe dealurile Drăgăşanilor.

Duminică, 25 august, ziua a doua. Dimineaţă umedă, privită prin geamul pensiunii. Germania, o ţară apăsătoare, de păduri tăiate de autostrăzi. Îmi doresc să ies cât mai repede din ea. Plouă cu găleata, e imposibil să realizăm şedinţa foto cu Novacul de la Ştirbey. Din Giebelstadt o luăm spre Würzburg, oraş în ploaie, cu castele şi râu cu ecluze, cu poduri încărcate de statui, cu balustrade încărcate de lacătele îndrăgostiţilor.
Flashtasting lacustru, cu Novac sub umbrelă, pe fundal cu vii şi castele, în Würzburg, cetatea studenţiei lui Oliver Bauer, creatorul vinului. Uzi leorcă, pornim spre Nederlanden, cu destinaţia Groningen. Monotonia autostrăzilor, a ordinii şi prosperităţii germane. E impecabil totul şi tocmai asta mă alungă. După-amiaza, după câteva ore de condus prin pădurile nesfârşite ale Germaniei - motorul puternic, ritmic şi încrâncenat al Europei - ajungem în sfârşit în Olanda şi parcă se risipeşte orice tensiune de îndată ce am trecut graniţa.

 

Citit 3846 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 21:43
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate