Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Luni, 04 Noiembrie 2013 13:55

Vin de Halloween în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Într-o seară de joi cu frunze răscolite de vânt şi scârţâituri de obloane, Clubul Vestik s-au umplut iarăşi de lilieci. Nu, nu e vorba de de liliecii cuminţi de pe etichetele unei anumite şi dragi crame din Ardeal, ai cărei reprezentanţi au mai dat de câteva ori pe la noi, aşa cum aţi fi tentaţi să credeţi. Şi nici de fiinţele acelea în carne, membrane şi oase, care zboară noaptea nevăzute prin aer şi se hrănesc cu sânge de fecioară. Nu, nici vorbă. Povestea e puţin mai complicată, începe cu câteva săptămâni în urmă şi trebuie spusă acum şi aici, de dragul celor care au conceput-o şi trăit-o în faţa unui pahar cu vin în dormitorul bunicii.

Cu câteva săptămâni în urmă, Adriana, o foarte activă membră a clubului nostru, s-a apucat să deseneze vrăjitoare cu nasul încovoiat şi plin de negi, mâţe negre, cucuvele macabre şi şoareci suind pe sticle, fantome şi corbi. Ba mai mult, a pictat toate astea pe sticlele rămase de pe la degustările noastre. Câte o vrăjitoare sexy, câte un rânjet hâd, câte o bufniţă albă. Şi de parcă nu s-ar fi mulţumit cu atât, a mai realizat şi nişte trandafiri negri de pus în glastră ori în sticlă, după caz. Şi după ce şi-a petrecut luna octombrie desenând, decupând, vopsind şi improvizând, într-o miercuri seară, în ajunul numitei zile de joi la sfârşitul căreia urma să se desfăşoare marele, simpaticul, freneticul eveniment din dormitorul bunicii, Adriana a umplut clubul de dovleci, lilieci, scule, şuriuri, pensule, plase şi ramuri uscate, apucându-se de treabă printre vinuri de culoare sângerie şi pahare imaculate. A prelucrat dovlecii cu tot felul de cuţitaşe, ca să scoată la iveală câte o o babă vrăjitoare, câte un îrţ diabolic, câte o mâţă întunecată şi zburlită. Şi a făcut asta până târziu în noapte, în vreme ce eu m-am străduit să surprind making of-ul, ferestrele cu şoareci ale clubului, atmosfera de Halloween care stă să vină. Căci da, Adriana a pregătit decorurile pentru un Halloween în Vestik Club, un Halloween cum nu cred că au fost multe în ţara asta, ca să nu mai vorbesc de oraşul ăsta. A terminat pregătirile pe la ora trei noaptea, iar clubul era deja plin de recuzita aferentă: o babă pe mătură proţăpită pe uşa toaletei, şobolănei şi corbi pe geamuri, păianjeni şi lilieci pe pahare, pe lămpi, în baie, pe tocul uşii. Ba şi două afişe minunate la care şi-au dat concursul şi alţi vestici. În plus, Adriana şi-a parcat şi mătura chiar la intrare, apoi a zburat pe ea până acasă, căci şi drăcoaicele creatoare au nevoie de somn înaintea serii de Halloween.
Aceasta, seara cu spaime, nu a întârziat să apară. Clubul s-a umplut pe rând de gheişe cu corniţe, de puşcăriaşi cu zeghe şi cătuşe, de mumii cu tifon, de adolescente-zombie, de vrăjitoare de tot felul, cu părul zburlit şi cu vehicol cu coadă, de iepuraşi macabri şi îngeraşi cu ochelari şi aripi negre, de fel şi fel de vânători nocturni, ba chiar şi de o elfă cu urechi gigantice. Adriana însăşi s-a întors pe mătură în seara de joi, 31, într-un foarte sexy şi cam mini costum de duduie japoneză de consumaţie, care avea pe deasupra şi corniţe. O drăcoaică de serviciu, ce mai! Vinul a curs din belşug, din sticle şi de la Crama Oprişor. De data aceasta, am avut grijă să bem, nu să degustăm, Rosé-ul şi Cabernet Sauvignon-ul aspre şi Măiastre, de chef, asortate la pulpa de porc adusă de un naş timişorean, la platourile apetisante pregătite de Pivniceră, la toate bunătăţile aduse de mulţi dintre membrii clubului. Am avut şi tiramisu, şi nu ştiu câte prăjituri şi torturi cu forme înspăimântătoare. Pentru toate acestea datorăm sărutări de mâini Pivnicerei, Adrianei şi tuturor vrăjitoarelor dragi care alcătuiesc clubul CDViN şi care au fost la înălţime, pe mături, în seara aia de joi cu vânt şi zgomote la ferestre.
Cheful, zis şi party de Halloween, s-a încheiat pentru mine pe la cinci dimineaţă. Pierdut printre paharele cu bâze şi păianjeni şi înconjurat de şoareci, lilieci şi fantome, mi-am dat seama brusc că asta a fost fără îndoială una dintre cele mai izbutite întâmplări din dormitorul bunicii, una absolut irepetabilă. Aşa că din ea nu mai rămân acum decât aceste cuvinte şi câteva sute de poze pe care le-am înghesuit pe site-ul CDViN. Vizionare şi înspăimântare plăcute!

Making of

Citit 4242 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 14:10
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate