Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Miercuri, 25 Decembrie 2013 11:06

Un party cu degustare, în deplasare, pentru prietenii CDViN

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu a apucat să treacă 2013 şi, uite, îmi dau seama că am mai găsit de cuviinţă să organizăm o degustare. De data aceasta, nu în dormitorul bunicii, ci în deplasare, la un cunoscut restaurant arădean. Dacă locul a fost diferit, publicul nu a fost tocmai străin, dat fiind că o bună parte din invitaţii la eveniment au legătură cu Vestik şi CDViN.

Tina, o foarte activă membră a clubului nostru, în calitate de manager, a dat o petrecere pentru echipa pe care o conduce, alegând să le ofere celor alături de care trudeşte un mic răsfăţ cu vinuri de top româneşti. A ales singură vinurile, dat fiind că este o cunoscătoare care a apucat să participe la zeci de întâmplări în dormitorul bunicii. Oeno-meniul său a cuprins următoarele vinuri: Avincis, Sauvignon Blanc Borangic 2011; Prince Ştirbey, Tămâioasă Românească sec 2012; Crama Oprişor, Caloian Cabernet Sauvignon 2011; Lacerta, Pinot Noir 2010.
Maestru de ceremonii oenologice a fost mezinul globetrotter al Asociaţiei Vestik, Mihai, care în aceeaşi zi zburase dus-întors la Bucureşti pentru a obţine viză pentru una din nenumăratele lui călătorii în ţările exotice în care multinaţionala pentru care lucrează şi-a plantat uzinele. Uşor obosit de drum însă animat de aromele vinurilor, Mihai a povestit tot ce ştim despre cramele şi vinurile servite, în română dar şi în engleză, pentru invitaţii străini de la mese. De fapt, erau doi Mihai, căci celălalt se mişca reflectat în tavanul cu oglinzi al localului, obţinând un curios efect de imponderabilitate cu ajutorul paharului cu vin orientat în jos, spre obiectivul aparatului foto. Au fost şaizeci de oameni acolo, la party-ul cu degustare, şi tot atâţia în oglindă, împărtăşind bucuria unei seri cu parfum de Mehedinţi, de Drăgăşani, de Dealu Mare. Organizare impecabilă, invitaţi frumoşi, eveniment de ţinută.
Am putut observa că febleţea Tinei rămâne Tămâioasa lui Oliver Bauer, că Mihai nu s-a desprins de Caloian, că fetele din club erau învăluite în Borangicul vâlcean. Eu le-am deschis şi adulmecat pe toate, cufundându-mi la urmă simţurile în Pinot Noir. Seara s-a încheiat apoteotic cu dansul senzual din local şi cu cel al taxiurilor de întoarcere pe şoselele învăluite în ceaţă ale burgului nostru arădean.

 

Citit 3726 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 21:17
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate