Miercuri 7 Decembrie 2022

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

Crama Dradara vine întâia oară oficial în dormitorul bunicii, după neașteptate amânări cauzate de pa...

HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

De opt ani încoace, cu ajutorul prietenilor talentați din club, am reușit să transformăm Halloween-u...

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

  • De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

  • HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

Marți, 24 Iulie 2012 20:23

Veni, Vidi, Avincis: un ilustru membru al CDViN a câştigat un trofeu de golf nocturn

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sâmbăta trecută, pe întuneric, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi (CDViN) şi-a adjudecat primul său trofeu în cadrul unui sport nobil, care poate ori nu poate să aibă legătură cu vinul: golful. Competiţia s-a numit Cupa Presei şi s-a desfăşurat pe terenul de golf de la Recaş.
Tite Golfresort reprezintă o investiţie cu cinci cifre în euro a unui bănăţean plecat în Germania în urmă cu două decenii. Stomatolog de meserie, Dan Tite a deschis la Augsburg, în 1991, primul său club de golf. După 14 ani,  el inaugura la Recaş primul teren de golf din Banat, amenajat pe 24 de hectare în fosta fermă Comtim din localitate.

În cursul nopţii de sâmbătă, pe terenul de la Recaş s-a desfăşurat în premieră naţională prima partidă de golf în întuneric, jucată cu mingi fosforescente. Organizatorul, Sorin Drăgoi, preşedintele executiv al Tite Golfresort şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Golf, a invitat presa la eveniment, inclusiv presa de vin, provocând totodată şi ziariştii la un concurs nocturn. Cele trei probe pentru gazetari s-au desfăşurat pe terenul de antrenament şi pe cel de minigolf. Cu doi jucători din 12 înscrişi în competiţie, CDViN a reuşit să obţină locul I graţie doctorului veterinar Silviu Radu şi, poate, graţie vinului pe care l-a adus pentru un consolator (pentru ceilalţi) flashtasting hors concours: Cuvée Andrei de la Avincis. 

Citit 6375 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 16:40
Publicitate

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Caută

Publicitate