Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Marți, 24 Iulie 2012 20:23

Veni, Vidi, Avincis: un ilustru membru al CDViN a câştigat un trofeu de golf nocturn

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sâmbăta trecută, pe întuneric, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi (CDViN) şi-a adjudecat primul său trofeu în cadrul unui sport nobil, care poate ori nu poate să aibă legătură cu vinul: golful. Competiţia s-a numit Cupa Presei şi s-a desfăşurat pe terenul de golf de la Recaş.
Tite Golfresort reprezintă o investiţie cu cinci cifre în euro a unui bănăţean plecat în Germania în urmă cu două decenii. Stomatolog de meserie, Dan Tite a deschis la Augsburg, în 1991, primul său club de golf. După 14 ani,  el inaugura la Recaş primul teren de golf din Banat, amenajat pe 24 de hectare în fosta fermă Comtim din localitate.

În cursul nopţii de sâmbătă, pe terenul de la Recaş s-a desfăşurat în premieră naţională prima partidă de golf în întuneric, jucată cu mingi fosforescente. Organizatorul, Sorin Drăgoi, preşedintele executiv al Tite Golfresort şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Golf, a invitat presa la eveniment, inclusiv presa de vin, provocând totodată şi ziariştii la un concurs nocturn. Cele trei probe pentru gazetari s-au desfăşurat pe terenul de antrenament şi pe cel de minigolf. Cu doi jucători din 12 înscrişi în competiţie, CDViN a reuşit să obţină locul I graţie doctorului veterinar Silviu Radu şi, poate, graţie vinului pe care l-a adus pentru un consolator (pentru ceilalţi) flashtasting hors concours: Cuvée Andrei de la Avincis. 

Citit 6940 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 16:40
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate