Imprimă această pagină
Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 14:28

O masă între prieteni cu vinurile maxime ale Cramei Oprișor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După o lungă perioadă de absență din Vestik Club, Boris Ionescu revine cu o degustare specială în odăile bunicii. Patru vinuri superpremium, însoțite de specialitățile pregătite de chef Tina, au fost deliciile unei seri de marți petrecute între prieteni.

Deși iubite în clubul nostru, în ultima vreme vinurile Cramei Oprișor au cam lipsit - din pricini care nu țin nicidecum de voința noastră - din oeno-meniul casei. Tocmai de aceea ne-am bucurat să-l revedem pe Boris, însoțit de tot ceea ce ne puteam dori mai mult: noua Etichetă Roșie (Cabernet Sauvignon 2013), Vestitorul de Oprișor (Cabernet Sauvignon & Merlot 2011), Passarowitz 1718 (Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Pinot Noir şi Dornfelder 2011) și Cutia Paleologu (Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Dornfelder 2008). A fost o masă între prieteni, nu o degustare, după cum bine a punctat promotorul vinurilor. Preparatele Tinei s-au ridicat la rândul lor la înâlțimea vinurilor servite, așa încât masa a devenit de fapt un festin.

Eticheta Roșie 2013 oferă unul dintre cele mai atractive Cabernet Sauvignon-uri de până cum, Vestitorul are un excelent raport preț-calitate, Passarowitz 1718 leat 2011 e poate cel mai reușit dintre toate Passarowitz-urile, iar clasica, râvnita Cutie Paleologu ne-a oferit plăcerea maximă, o dată cu cristalele lucitoare de pe dopuri.

Fiindcă ne-a plăcut atât de mult reîntâlnirea cu vinurile superpremium ale cramei mehedințene, am hotărât să o repetăm cât mai iute. În ianuarie, dacă se poate, cu Drăgaică Roșie, Smerenie, Ispita și Nenumita, de e posibil.

Citit 3998 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 14:34