Marți 19 Martie 2024

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoase

Echipa Ciprian Gherheș&Vasile Ghimpu „recidivează” în Vestik Club cu o degustare de zile mari. L...

O savurare a vremurilor bune cu ajutorul vinurilor din pivnița bunicii

Din când în când, membrii clubului sunt răsfățați cu vinuri de colecție, pe sticlele cărora se așter...

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

  • O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoa...

  • O savurare a vremurilor bune cu ajutorul vinurilor din pivnița bunicii

Luni, 14 Septembrie 2020 12:10

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui eveniment hedonist din seria We Love Pasta&Wine. Ne-am delectat cu cinci vinuri și două feluri de paste preparate de prietenul Adrian Pașca, dar și cu irezistibila specialitate mousse au chocolat, elaborată de doamna Pivniceră.

În sâmbăta de dinaintea începerii școlii, curtea bunicii și a teckeliței Pinot s-a umplut de degustători cât se poate de neautorizați. Prietenii noștri din club cărora li s-a făcut dor de o degustare însoțită de bunătăți homemade au primit două vinuri din Italia (Puglia și Toscana) și trei din România (Dealu Mare), în timp ce serveau orecchiette pugliesi (cu legume) și pappardelle con ragu (de rață), gătite de Adi Pașca, neobosit promotor al Cramei Viile Metamorfosis, dar și al vinurilor marca Antinori. La final, au dat dat gata și porțiile de mousse au chocolat gătite de Pivniceră.

Fieful bunicii este unul dintre puținele locuri din România unde se deschid licori supertoscane. Între ele, și minunatul Tignanello 2014 pe care l-am savurat la lumina lămpilor solare, sub privirile mulțumite ale cățelușei Pinot. Lista vinurilor servite a fost următoarea: Viile Metamorfosis Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2019, Tormaresca Rosé Calafuria 2018 (Negroamaro), Viile Metamorfosis Fetească Neagră 2018, Viile Metamorfosis Via Marchizului Pinot Noir 2017, Marchesi Antinori Tignanello 2014 (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc).

Primul vin, un Sauvignon vesel, prietenos, a devenit best seller-ul serii. Rosé-ul Calafuria din Puglia, un vin de terasă, potrivit zilelor călduroase de septembrie, a dispărut iute-iute din pahare. Feteasca Neagră și Pinot Noir-ul de la Viile sunt tipice, cu buchet bogat, cu postgust generos, așa că și-au avut fanii lor. Cu Tignanello, un vin măreț, destinat contemplării, am încheiat seara, nu și degustarea, care pentru unii s-a încheiat cam târziu, pe muzica blândă a boxei Marshall, bruiată de zgomotele de sezon de pe ștrandul arădean.

Citit 1578 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 12:14
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL CINCI, petrecut într-un lăcaș maxim păzit de o armată minimă, contemplând degete care nu se ating, sfinți care au purtat pantaloni vreme de 450 de ani și un obelisc călător greu de 300 de tone

Caută

Publicitate