Poate că un eveniment de acest fel, cu vin și clătite, cu mâțe stufoase și teckeli sârmoși, cu căpșună pe marginea paharului, cu degustători pasional de neautorizați, dovedește cât de mult s-a schimbat țara în care trăim. În dormitorul bunicii deportate, ne bucurăm astăzi de libertate. Și libertatea noastră se manifestă oenofil, gastronomic, gourmet.
În această idee, a fost o încântare să servim nu mai puțin de șapte vinuri potrivite verii toride: Carastelec Friza Rosé 2018 (vin petiant obținut din Pinot Noir), Villa Vinèa Rosé 2018 (Pinot Noir/Zweigelt), Crama Histria Ammos Rosé 2018 (Cabernet Sauvignon, Merlot), Avincis Rosé 2017 (Merlot/Cabernet Sauvignon), Crama Histria Nikolaos Rosé 2018 (Merlot), Marchesi Antinori Tormaresca Calafuria Rosé 2017 (Negroamaro), Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Barcelona spumant (Fetească Neagră). Ele au fost savurate în compania unor specialități de clătite de care s-a îngrijit adevăratul master chef al clubului, adică Adina, doamna Pivnicer(ului). Astfel, clătitele sărate din meniu au fost umplute cu ciuperci, cu carne de vită, cu ricotta și spanac, iar clătitele dulci - cu mascarpone și sos de fructe de pădure, cu mascarpone și sos de piersici de Ferendia (specialitatea casei), dar și cu cremă de nucă și sos de ciocolată.
Nu știu alții cum au poftit, dar pe mine m-au dat gata clătitele cu carne și cele cu mascarpone și sos de piersici din satul natal. Cât despre spumantul de la Cotnari și despre rosé-urile diverse, de Sălaj, de Târnave, de Dobrogea, de Drăgășani ori de Puglia, o sete ancestrală mă face să nu le notez și ierarhizez, ci doar să le doresc în pahar fără deosebire de soi, culoare ori terroir.