Duminică 28 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Luni, 23 Aprilie 2018 20:11

Isse de pe salină, vinuri de Ardeal pentru plăcerea fiecăruia

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ne-am delectat recent cu șase vinuri purtând emblema La Salina, alături de un minunat bonus, probă de baric. Toate sunt noi și reflectă de minune terroir-ul care le-a creat. În plus, au marea calitate că nu zăbovesc prea mult în pahar.

La Salina și-a promovat din nou vinurile în dormitorul bunicii, prin trei foarte activi reprezentanți ai cramei de la Turda. Oenologul Ovidiu Maxim, însoțit de directorul de vânzări Dorel Bogdan și de noul coleg Ionuț, au prezentat și servit pe rând: Rhein Riesling 2017, Chardonnay 2017, Sauvignon Blanc 2017, Rosé 2017 (Pinot Noir), Chardonnay Barrique 2016, Pinot Noir 2016. La urmă, am avut plăcerea să degustăm și o probă de baric din Pinot Noir-ul anului 2017.

Rieslingul de Rin, o surpriză plăcută, de parcă tot ce e nemțesc se simte grozav  în Transilvania. Chardonnay-ul e atipic, dar plăcut în sine, Sauvignon-ul – tipic și parcă mai blând decât cele anterioare, Rosé-ul e atrăgător în toate ale sale. Chardonnay-ul baricat o fi pentru doamne, dudui și duduițe. Am savurat excelentul Pinot Noir din 2016 și surprinzătoarea probă de baric din același soi, recolta 2017, cu 15% volum alcoolic, care anunță un vin cu totul special purtând marca La Salina.

Vinurile zise Issa (de la Potaissa) ale cramei situate chiar pe colinele care ascund Salina Turda sunt foarte ardelenești, ne fac să ne simțim acasă. Poate de aceea au și foarte mare succes în clubul nostru de la marginea acestei patrii căreia îi spunem când Ardeal, când Transilvania, după plăcerea fiecăruia.

Citit 1972 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2018 20:16
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Caută

Publicitate