Bisol Prosecco Bel Star Brut , Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème. Cu aceste vinuri promovate de prietenii de la Crush am reușit să alungăm iarna de martie pentru toți iubitorii de vin neautorizați care au fost prezenți într-o seară de joi în odăile bunicii.
Recunosc: până cu câteva zile în urmă, habar n-aveam că un singur bob de cafea poate să degaje peste 1.000 (o mie!) de arome, în funcție de tratamentul la care e supus înainte de a fi măcinat și apoi savurat dintr-o ceașcă, sub forma unui espresso. Noroc că am aflat asta, și multe alte chestii nemaipomenit de interesante, la prima degustare de cafea - COFFEE CUPPING, cum este cunoscută, pe plan internațional, această experiență senzorială - organizată în istoria de șase ani a clubului nostru. O degustare de trei cafele espresso, simbolul Made in Italy, ghidată, cum altfel, de un italian get-beget, originar din Puglia.
Cincizeci și unu de persoane – participanți, organizatori, promotori - au fost implicate în realizarea ultimului eveniment din fieful bunicii, mult așteptata degustare de vinuri Antinori. Cum cele 33 de scaune și de locuri din club au fost insuficiente, am deschis larg ușile din underground pentru ca toți doritorii să poată savura vinurile uneia dintre cele mai vechi afaceri neîntrerupte din lume.
Noile vinuri de la Viile Metamorfosis sunt absolut încântătoare. A dovedit-o degustarea de joi, pusă la cale în dormitorul bunicii de promotorul Alfred Binder și de noi înșine. Căutati și savurați așadar, oriunde vă vor duce drumurile oenofile, Cabernet Sauvignon Cantus Primus 2013, Pinot Noir și Negru de Drăgășani Via Marchizului 2016!
De câte ori vine în club, Herbert umple cele două odăi ale bunicii cu degustători entuziaști și absolut neautorizați. Șarmul său personal adaugă vinurilor un condiment aparte. Ultima oară ne-am delectat cu Malbec și Carménère, cu Shiraz ori Cabernet Sauvignon, mai ales de dincolo de Ocean.
Dacă dai căutare după cuvântul cheie „bauer” pe cele două site-uri ale clubului, dar și pe blogul Pivnicer, care conțin aproape o mie de articole publicate din 2009 încoace, vei găsi 83 de rezultate, având în total 153.500 de vizualizări. Ele reprezintă tot atâtea scrieri dedicate oenologului cramelor Prince Știrbey și Bauer, dar și vinurilor sale, de-a lungul ultimilor nouă ani de activitate oenofilă a membrilor fondatori ai CDViN. Lor li se adaugă acum cronica unui eveniment special, petrecut în dormitorul bunicii, care a avut legătură cu șase vinuri purtând semnătura unuia dintre cei mai buni vinificatori din țară, dar și cu specialitățile gătite de o expertă thailandeză.
De trei ani încoace, o tradiție simpatică își face loc în odăile clubului. De vină sunt Anca&Mihai, unul dintre cele mai solide și nonconformiste cupluri ale CDViN, dar și Fox, amicul nostru vânător/pescar/iubitor de vin și de viață, al cărui nume se află pe eticheta unor șunci fabuloase, made in Hungary, din porc românesc, pe care obișnuim să le degustăm în fiecare an prin februarie, la momentul potrivit.
O zi de naștere sărbătorită cu sushi și degustare de vin, în compania celor mai faini prieteni. Nu s-a nimerit încă artistul care să transforme această scenă în stampă, dar cuvintele și fotografiile pot încerca să developeze amintirea, s-o dea mai departe.
De la o vreme, degustările în Vestik Club sunt ca-n povești, ele țin trei zile și trei nopți. În ultimul weekend, de vineri până duminică, ne-am bucurat de o seară de magnumuri, de ziua de naștere a unui bun prieten și de o sărbătoare cu șuncă de prin părțile noastre și cu multe vinuri din lumea-ntreagă.