Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Miercuri, 03 Septembrie 2014 12:41

Ziua lui Mihai, avocat şi connaisseur, în Vestik Club

Scris de
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

De ziua lui Mihai, ne-a intrat o thailandeză în dormitorul bunicii. Nu, nu e vorba de ziua mezinului de mai ieri al Vestik Club, de ziua vesticului inginer de serviciu care conduce Loganul nostru rătăcitor prin toată lumea, ci de cea a lui Mihai Paşca, avocat arădean, împătimit al vinului, călător înveterat, membru activ al CDViN. Cât despre thailandeză, aici vorbim de o simpatică lady din Asia de Sud-Est,  al cărei destin se împleteşte cu cel al Aradului, plăcerea prezenţei sale, de ordin estetic şi gastronomic, fiind de partea tuturor.


Poate aţi observat, poate nu, dar de nişte ani încoace clubul nostru este de fapt un cuib de cosmopolitism. S-au perindat prin dormitorul bunicii toate naţiile şi toate culturile aflate permanent ori în treacăt prin târgul nostru arădean. Îmi place să cred că, o dată ce deschideţi uşa clubului având ca siglă un motan somelier absolut neautorizat, aţi trecut, graţie decorurilor cu sticle şi autografe, dar mai ales spiritului care a creat totul, într-o altă dimensiune. Că părăsiţi Aradul şi că faceţi o călătorie undeva în Europa ori în lumea largă, dar mai ales în propriul univers interior, dacă acesta există. Că începeţi o aventură a cunoaşterii al cărei punct de început şi pretext îl reprezintă vinul.
Poate şi de aceea mulţi dintre prietenii noştri au ţinut să-şi serbeze ziua de naştere în Vestik Club. Între ei, Mihai, avocatul connaisseur, care a pus la cale un eveniment aniversar deosebit: vinuri româneşti în compania unor delicatese asiatice. La asta am lucrat în mai mulţi prieteni. Între ei, Giuliano Scanavino şi Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez de la firma arădeană Zintra Thai Spa, care a pregătit cele mai grozave specialităţi asiatice. Meniul în engleză (Thai Buffet Meniu) sună aşa: Spicy Salmon Cucumber Rolls; Chicken  Satey; Red Curry Pork Meatballs; Lemongrass Shrimp Cucumber Rolls; 5 Spices Roast Pork Spoons; Basil Stir Fried Beef  Vol au Vent; Filled Squid Sticks; Melon with Coconut Milk. Apoi, noi înşine, vesticii, cu ajutorul cărora Mihai a ales vinurile serii. Acestea au fost: Caloian Zinfandel 2013 Crama Oprişor, LacertA Rosé 2012 şi 2013, Grasă de Cotnari (în sec) 2011 Colocviu la... Moscova de la Casa de Vinuri Cotnari, Vinarte Nedee 2011, Cabernet Sauvignon 2011 Avincis, Cuvée Amélie Avincis 2013. În plus, sărbătoritul a avut grijă să aducă şi să deschidă, din colecţia proprie, un Traminer din 1992 de la Cramele Recaş, un Shiraz Erotikon 2008 de la Crama Oprişor şi un vin franţuzesc, Château Maucoil 2012 Châteauneuf-du-Pape, cupaj de Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault.
Am avut şi tort aniversar, şi muzică, şi un pic de dans, am stat până pe la cinci dimineaţa, am degustat condimente inedite, am coborât în vinotecă, am vorbit engleză şi italo-română cu accent thailandez, piemontez ori de Ferendia, am pus la cale mari călătorii şi mici evenimente, am exersat arta de a trăi. Trăgând linie şi contorizând toate emoţiile, plăcerile şi senzaţiile acelei nopţi de sfârşit de august, trăim regretul că Mihai nu s-a născut în mai multe zile la rând şi că prilejul unei asemenea aniversări este doar anual şi unic. Excelentă idee, Mihai, excelentă realizarea, degustarea, asocierile, aniversarea. La mulţi ani! Nu crezi oare că, pentru noi, ai putea să te sărbătoreşti mai des în Vestik Club?

Citit 4352 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 12:52
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate