Duminică 28 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Articole filtrate după dată: Februarie 2013

Clubul nostru a marcat recent un an de degustări organizate în dormitorul bunicii. Sărbătoarea a fost una discretă, fără discursuri pompoase şi fără bilanţuri grandioase, mai mult în familie. Am ţinut să chemăm nişte prieteni mai noi sau mai vechi, nu mai mult de douăzeci, şi ne-am gândit că un blind de Fetească Neagră ar fi prilejul perfect pentru aniversare. Acesta s-a dovedit unul dintre cele mai interesante evenimente din club şi a stârnit polemici de tot felul, care de care mai pasionale.

Publicat în Degustări

Alex şi Sorina, două fiinţe dragi din viaţa mea, şed în Timişoara, într-o casă cu şolocaturi şi aspect toscan. Cei doi membri ai CDViN ne invită uneori la un festin în familie. La o fereastră vezi nişte orhidee, două mâţe contrastante se joacă pe covor, Alex găteşte paste şi supă cremă de ciuperci, iar noi ne jucăm cu vinurile şi le asortăm la mâncăruri.

Publicat în Flashtasting

Mai ştiţi pe unii în stare să se adune din două oraşe ale ţării, într-o pivniţă amenajată din pură pasiune, de dragul unui vin care a călătorit sute de kilometri şi care tocmai se lansează la capătul celălalt al României? Noi suntem suficient de trăzniţi ca să facem asta şi în ultima vreme am putut observa că, dacă ne dorim cu tărie un lucru, cineva are grijă să ni-l trimită în dar.

Publicat în Flashtasting

Ştiu că e februarie şi că iernăm şi că toate drumurile sunt mai lungi, cu zloată şi fulgi topiţi, şi că ne întrebăm unde am putea să evadăm din acest anotimp altminteri trist şi plictisitor. Cumva, noi, vesticii, am rezolvat această dilemă măcar o dată pe săptămână, datorită degustărilor care se succed cu repeziciune în dormitorul bunicii.

Publicat în Degustări

Despre ultimul eveniment petrecut în clubul Vestik am putea spune că a fost un mic festival cu vinuri şi oameni dragi. Fostele odăi ale bunicilor s-au umplut de aromele vinurilor marca Oprişor prezentate de acelaşi inepuizabil Boris de serviciu, iar printre invitaţi, alături de membri şi simpatizanţi mai noi sau mai vechi ai CDViN, am avut bucuria să numărăm o valoroasă delegaţie timişoreană, condusă de dna Lucia Pârvu, creatoarea şi sufletul a două dintre cele mai importante festivaluri de vin din România, Vinvest şi Vintest.

Publicat în Degustări

Arhivă

Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Cine e online

Avem 858 vizitatori și nici un membru online

Caută

Publicitate