Marți 19 Martie 2024

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoase

Echipa Ciprian Gherheș&Vasile Ghimpu „recidivează” în Vestik Club cu o degustare de zile mari. L...

O savurare a vremurilor bune cu ajutorul vinurilor din pivnița bunicii

Din când în când, membrii clubului sunt răsfățați cu vinuri de colecție, pe sticlele cărora se așter...

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

  • O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoa...

  • O savurare a vremurilor bune cu ajutorul vinurilor din pivnița bunicii

Articole filtrate după dată: Octombrie 2013

Miercuri, 30 Octombrie 2013 16:16

Adio, Italia! Bine te-am regăsit, Bad Blumau!

În penultima zi a călătoriei noastre am fost nevoiţi să ne luăm rămas bun de la Montaione, de la Florenţa şi Italia. Din Toscana în Styria faci cam tot atât ca de la Arad la Bad Blumau. Băile clădite de arhitectul Hundertwasser sunt un ţinut de basm după care tânjim mereu. Am dus cu noi în acest basm amintirile plăcute ale anilor trecuţi şi două sticle de vin marca Villa Vinèa.

Publicat în Flashtasting

De câte ori ajung în Florenţa, am impresia că timpul trece prea repede, că ar fi trebuit să aloc câteva luni, dacă nu o viaţă pentru explorarea ei. De data aceasta am luat cu mine, cu noi, şi un Cuvée Andrei, căruia i-am prezentat oraşul. Şi dacă acum a fost vorba de un flashtasting, sunt sigur că ne vom întoarce cândva aici pentru un longtasting, pentru un very longtasting.

Publicat în Flashtasting

Într-o singură zi, am vizitat două cetăţi medievale şi am făcut turul unei fattoria de veac XVII, unde am luat şi cina. Cetatea comparată de Dante cu infernul e un loc cât se poate de plăcut, numai bun pentru flashtasting. Între două sorbiri de îngheţată, am avut grijă să facem cunoştinţă cu două dudui din ţara lui Mozart. Plăcerea a fost de partea tuturor.

Publicat în Flashtasting

După o zi de relaxare la Montaione, am dat o fugă până la Bargino pentru un interviu cu signora Albiera Antinori şi pentru o degustare magică. Noua cramă a familiei Antinori are un aer SF, vinurile sunt însă foarte frumoase, foarte terestre, foarte toscane. Noi ne-am ales cu un triplu autograf şi am încheiat ziua cu o îngheţată şi cu o baie în Marea Ligurică.

Publicat în Wine News

Alături de Florenţa, Siena este una dintre destinaţiile toscane obligatorii. Acolo am surprins tot felul de detalii plăcute ochiului, iar ziua am încheiat-o cu o degustare comparativă de vinuri româneşti şi italiene la pensiunea din Montaione. În aşteptarea vizitei la crama Antinori, ne-am relaxat la o partidă de ping-pong care s-a prelungit cu o savurare de răchie made in Ferendia.

Publicat în Flashtasting

Am petrecut o după-amiază de duminică toscană în două orăşele pline de farmec. Preţ de câteva ore am renunţat la flashtasting-urile de serviciu, savurând în schimb o degustare cu vinuri italiene într-o vilă care a aparţinut cândva familiei de Medici. Seara am avut parte de o cină fabuloasă la un restaurant ocupat complet. Amintirile au şi astăzi o vagă aromă de vin santo şi un irezistibil gust de tagliatelle con ragu di vitello.

Publicat în Wine News

Din Liguria, Toscana pare o destinaţie logică. Acolo, la Pisa, am sprijinit Turnul cu o Fetească Neagră, iar un pic mai încolo, la Volterra, am pus de o Nedee pe muzică de Fărâmiţă Lambru. Între două flashtasting-uri, am locuit printre vii şi măslini într-un orăşel cu aromă de vin santo, un loc în care ne vom întoarce negreşit cândva.

Publicat în Flashtasting

Din Elveţia, după sedinţa foto cu Rusalcă şi lebede de Lucerna, am luat drumul Italiei. În Cinque Terre am regăsit alţi membri ai CDViN şi am efectuat o degustare de seară cu vinuri româneşti în Casa del Capitano. A doua zi ne-am îndrăgostit de Marea Ligurică şi de vinurile albe de Manarola, dar am şi pus în scenă un flashtasting cu Fetească Neagră la cooperativa agricolă.

Publicat în Flashtasting

Arhivă

Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL CINCI, petrecut într-un lăcaș maxim păzit de o armată minimă, contemplând degete care nu se ating, sfinți care au purtat pantaloni vreme de 450 de ani și un obelisc călător greu de 300 de tone

Cine e online

Avem 280 vizitatori și nici un membru online

Caută

Publicitate